Puneţi smântâna să se încălzeazcă pe aragaz la foc potrivit, amescând continuu ca să nu se prindă de fundul vasului. Nu trebuie să fiarbă, la primele semne că începe să bolborosească pe margini, stingeţi focul şi puneţi ciocolata mărunţiţă cu un cuţit.
Lăsaţi ciocolata să se răcească lent în smântâna fierbinte cel puţin 5-7 minute. După acest timp, adăugaţi lichiorul şi omogenizați crema folosind o spatulă sau un tel de mână.
Puneţi gelatina la hidratat în 50 ml de apă, apoi o topiţi la bain marie (dacă aveţi experienţă, o puteţi încălzi scurt la microunde, dar atenţie să nu ajungă la punctul de fierbere pentru că îşi pierde proprietăţile!).
Turnaţi gelatina topită în crema de ciocolată neagră şi omogenizaţi.
Aşezaţi blatul superior pe un platou şi însiropaţi-l cu 20 ml de lichior. Nu trebuie să fie prea umed, ci va fi mai mult stropit pe ici, pe colo cât să capete aroma lichiorului.
Montaţi inelul de tort în jurul blatului, apoi turnaţi crema de ciocolată neagră.
Daţi platoul la frigider pentru 30 de minute, cât să se închege bine crema şi să putem turna al doilea strat.