• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Torturi

    Tort Duo Chocolat - rețeta de tort cu ciocolată

    Publicat la 17 aprilie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 3 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Nu mă decid dacă să mai scriu ceva despre tortul ăsta sau să las fotografiile să vorbească în locul meu cu certitudinea că o vor face chiar mai bine.

    Cred că nu are rost să vă mai spun că e plin, da' plin de ciocolată de 2 feluri: neargă şi cu lapte. Blatul e însiropat... cu ce credeţi? Cu sirop de ciocolată. Glazura e fireşte din ciocolată, iar ca decor am folosit...aţi ghicit! Ciocolată! 😀 Mai exact nişte bomboane de ciocolată asortată primite cadou de la iepuraşul de Paşte. Căci dacă nici iepuraşul nu ştie ce-mi place, atunci cine?

    Tort Duo Chocolat

    Ok, ca să nu fie 100% numai ciocolată, am găsit de cuviinţă, fiind primăvara în toi, să îl decorez cu câteva flori plăpânde de liliac parfumat. Tare bine i-a stat tortului meu aşa frumos aranjat! Numai că n-a durat prea mult că s-a şi isprăvit! Se spune că mâncăm mai întâi cu privirea, iar când ceva arată atât de bine precum tortul ăsta (nu că e al meu, că doar mă ştiţi că-s modestă, dar chiar arată bine 🙂 ) e de aşteptat să nu reziste prea mult neatacat în frigider.

    Deoarece cremele de ciocolată conțin gelatină, poate e interesant pentru voi să citiți articolul de pe blog despre gelatina foi sau granule, cum se folosește fiecare și ce riscuri sunt să nu se întărească 😉

    Mod de preparare tort Duo Chocolat

    Ca să vă încurajez să purcedeţi la treabă, o să vă spun că reţeta e foarte simplă şi de ne-greşit. Blatul e un pandişpan cu cacao căruia i-am pus un strop de ulei ca să nu fie chiar uscat ca pandişpanul clasic. Cum spuneam, eu l-am însiropat cu lichior de ciocolată, dar la fel de bine îi puteţi face un sirop clasic din apă şi zahăr sau îl puteţi lasa neînsiropat, cum doriţi.

    Tort Duo Chocolat

    Cremele sunt şi ele extrem de uşor de făcut: ciocolată topită în smântână pentru frişcă, puţină gelatină ca să le ţină cremoase şi cam atât. O glazură din ciocolată topită va desăvârşi capodopera. Decorul rămâne la alegerea voastră, dar eu vă spun că nişte flori comestibile de sezon, jumulite gratis din vreo grădină, trandafiri, toporaşi, flori de salcâm, de soc, lavandă sau liliac, îi vor da aşa, un aer elegant şi delicat, care va masca faptul că el e de fapt o bombă calorică cu ciocolată.

    E o plăcere să faci tortul ăsta! Atâtea castroane, teluri şi linguri delicioase de lins! Plus câte o bomboană furată din decor, că doar nu le numără nimeni! Hai, la treabă c-am vorbit destul! 🙂

    Tort Duo Chocolat

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tort Duo Chocolat

    Tort Duo Chocolat într-un decor de primăvară

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 35 minutes minutes
    Timp total: 55 minutes minutes
    Număr de porții: 8 -10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    blatul - pt. o formă cu diametrul de 18 cm şi pereţi detaşabili

    • 3 ouă
    • 90 g zahăr
    • 70 g făină
    • 20 g cacao
    • 20 g unt topit
    • un praf de sare

    pentru însiropat

    • 40 ml lichior de ciocolată

    crema de ciocolată neagră

    • 200 g ciocolată neagră
    • 200 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
    • 15 ml lichior de ciocolată
    • 5 g gelatină granule

    crema de ciocolată cu lapte

    • 200 g ciocolată cu lapte
    • 200 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
    • 5 g gelatină granule

    glazură

    • 70 g ciocolată neagră sau cu lapte, la alegere
    • 1 lingură de ulei cu gust neutru (floarea soarelui)

    decor

    • bomboane de ciocolată
    • flori de liliac sau alte flori comestibile

    Instrucțiuni de preparare
     

    blatul

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt într-o formă rotundă de 18 cm şi pereţi detaşabili.
    • Mixaţi ouăle cu zahărul şi un praf de sare până se albesc şi îşi dublează volumul (cam 5-7 minute).
    • Turnati untul topit şi mixati scurt să se omogenizeze.
    • Adăugaţi făina şi pudra de cacao cernute şi încorporaţi-le folosind o spatulă, cu mişcări uşoare de jos în sus pentru a nu elimina aerul înglobat în ouăle bătute.
    • Turnați compoziţia în fomă şi coaceţi timp de 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
    • Scoateţi blatul din formă şi lăsaţi-l să se răcească pe un grătar.
    • Tăiaţi blatul pe orizontală în 2 straturi egale.

    crema de ciocolată neagră

    • Puneţi smântâna să se încălzeazcă pe aragaz la foc potrivit, amescând continuu ca să nu se prindă de fundul vasului. Nu trebuie să fiarbă, la primele semne că începe să bolborosească pe margini, stingeţi focul şi puneţi ciocolata mărunţiţă cu un cuţit.
    • Lăsaţi ciocolata să se răcească lent în smântâna fierbinte cel puţin 5-7 minute. După acest timp, adăugaţi lichiorul şi omogenizați crema folosind o spatulă sau un tel de mână.
    • Puneţi gelatina la hidratat în 50 ml de apă, apoi o topiţi la bain marie (dacă aveţi experienţă, o puteţi încălzi scurt la microunde, dar atenţie să nu ajungă la punctul de fierbere pentru că îşi pierde proprietăţile!).
    • Turnaţi gelatina topită în crema de ciocolată neagră şi omogenizaţi.
    • Aşezaţi blatul superior pe un platou şi însiropaţi-l cu 20 ml de lichior. Nu trebuie să fie prea umed, ci va fi mai mult stropit pe ici, pe colo cât să capete aroma lichiorului.
    • Montaţi inelul de tort în jurul blatului, apoi turnaţi crema de ciocolată neagră.
    • Daţi platoul la frigider pentru 30 de minute, cât să se închege bine crema şi să putem turna al doilea strat.

    crema de ciocolată cu lapte

    • Procedaţi exact la fel ca mai sus, la crema de ciocolată neagră, doar că la această cremă nu punem lichior.
    • Scoateţi platoul din frigider şi turnaţi crema de ciocolată cu lapte peste cea de ciocolată neagră.
    • Daţi din nou tortul la rece, de data aceasta pentru 15 minute. Vrem să se închege crema, dar nu de tot, în aşa fel încât blatul superior să facă priză cu crema încă moale şi să nu alunece când îl taiem.
    • Însiropăm uşor şi blatul superior, apoi îl punem peste crema de ciocolată cu lapte cu partea plată (cea care a fost în contact cu tava) în sus.
    • Dăm din nou tortul la rece pentru 15-20 de minute.

    glazura şi decor

    • Topiţi ciocolata mărunţită cu cuţitul la bain marie (sau de 3 ori câte 1 minut la microunde), adăugaţi uleiul şi omogenizaţi.
    • Cât ciocolata e încă fierbinte şi lichidă, turnati glazura peste tort cu mişcări circulare. Dacă doriţi o glazură plană, nu o atingeţi deasupra, lăsaţi-o să se aşeze de la sine. Dacă o doriţi ca a mea, în valuri, le puteţi crea cu dosul unei linguriţe.
    • Lasaţi glazura să se răcească, dar cât încă mai este moale, aşezaţi bomboanele de ciocolată în forma dorită, apoi florile comestibile. În acest fel se vor lipi şi vor rămâne la locul lor.
    • Păstraţi tortul la frigider până în momentul servirii.
    • Pentru a nu crăpa glazura, feliaţi tortul cu un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţită.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    PS: La Dana-Prăjiturici şi altele găsiţi varianta alb-negru, adică cu ciocolată albă şi neagră, ne-glazurat, dar decorat tot cu bomboane şi flori. Superb!

    Vă doresc poftă bună la tort Duo Chocolat!

    Din aceeași categorie

    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
      Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci
      Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • sfaturi pentru deserturi reusite
      30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Amy

      aprilie 24, 2017 at 4:48 pm

      Esti minunata! DIn mainile tale ies adevarate opere de arta! <3 Arata demential tortul, iar pozele tale mi-au facut rau, da' rau de tot, pofta de ceva duulce!

      O zi frumoasa!

      Răspunde
      • Iuliana

        aprilie 24, 2017 at 7:47 pm

        Multumesc Amy! Hai la o felie de tort! 🙂

        Răspunde
        • Amy

          aprilie 26, 2017 at 7:53 pm

          Acus' vin! 😀

          Te pup, esti o draguta!

          Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.