2linguri de zahărsau după gust, depinde cât de acrișoare sunt merele
1linguriță de scorțișoară
1linguriță de romesență de rom
4-5linguri miez de nucă măcinat
1linguriță de miere de albine
Mod de preparare
Radeți merele pe răzătoarea mare, le amestecați cu zahărul și le căliți câteva minute în 25 ml de ulei încins până se evapora sucul lăsat.
Lăsați-le să se răcească, apoi adăugați scorțișoara și romul.
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tava mare de la aragaz.
Tăiați fiecare foaie de plăcintă în 4 fâșii egale, pe lungime.
Stropiți fiecare fâșie cu un fir foarte subțire de ulei.
Puneți pe capetele fâșiilor câte o lingură de umplutură de mere, apoi împăturiți în formă de triunghi (vezi aici cum).
Așezați trigoanele în tavă pe măsură ce le formați, iar la final le ungeți pe toate cu puțină miere subțiată cu o lingură de apă. Presărați nucă măcinată pe fiecare trigon.
Dați tava la cuptor pentru 30-35 de minute, până când trigoanele sunt frumos rumenite.