• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Deserturi de post

    Trigoane crocante cu mere şi nuci

    Publicat la 3 aprilie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Trigoane crocante cu mere şi nuci, cu foi fine de plăcintă. Un desert de post simplu și rapid, cu arome minunate de toamnă.

    Trigoanele sunt aperitive sau gustări pe care le fac deseori, dar mereu în varianta sărată, cu brânză, cu spanac sau cu ciuperci (vezi aici rețeta). Trigoane dulci nu făcusem niciodată, nu de alta, dar pur și simplu nu-mi venise ideea asta.

    In week-end am avut de gând sa fac o banală plăcintă cu mere. Pregătisem umplutura, dezghețasem foile și îmi suflecasem mânecile să mă apuc de învârtit sulurile de plăcintă, când deodată mi-a venit ideea minunată de a face trigoane. De fapt e tot o plăcintă, dar într-o altă prezentare.

    Trigoane crocante cu mere

    Pentru mine e fascinant cum doar schimbând puțin tehnica de lucru, din exact aceleași ingrediente obținem un produs nou. In esență e același lucru, dar uite ca trigoanele se usucă și se rumenesc minunat în cuptor și ies crocante cum o plăcintă n-ar fi ieșit. Sunt pur și simplu frumoase și sunt ușor de servit, de luat la pachet, la picnic sau unde mai vreți voi.

    Eu le-am făcut cu foi de plăcintă cumpărate. Bune sau rele, am mereu un pachet de foi în congelator. Dacă aveți timp și îndemânare, puteți face voi foile de plăcintă și probabil ca veți obține trigoane mai bune decât ale mele. Eu mărturisesc spășită ca n-am nici timp, nici îndemânare să le fac atât de subțiri, așa că apelez la pachetul comod din congelator.

    Dacă faceți trigoanele cu foi de casă sa-mi spuneți și mie cum au ieșit, poate mă ambiționez să încerc și eu cândva 🙂

    Trigoane crocante cu mere

    Mod de preparare trigoane crocante cu mere şi nuci

    Trigoanele de azi se pot face și folosind mere rase puse la borcan, dacă aveți așa ceva. În cazul în care le aveți și vreți să le folosiți în această rețetă, ar fi bine ca în prealabil să le puneți într-o sită și să le lăsați să se scurgă foarte bine sucul lăsat de mere.

    Avem pe canalul de YouTube al blogului rețeta de mere rase puse la borcan. Poate vă este de folos!

    Iar dacă doriți să vă abonați la canalul de YouTube, o puteți face accesând acest link. Avem rețete noi, în fiecare marți și joi! 😉

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Trigoane crocante cu mere si nuci

    Trigoane crocante cu mere şi nuci

    Trigoane crocante cu mere şi nuci, cu foi fine de plăcintă. Un desert de post simplu și rapid, cu arome minunate de toamnă.
    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 30 minutes minutes
    Timp total: 45 minutes minutes
    Număr de porții: 28 trigoane
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 7 foi de plăcintă (½ de pachet)
    • 3-4 mere
    • 5 linguri de ulei
    • 2 linguri de zahăr (sau după gust, depinde cât de acrișoare sunt merele)
    • 1 linguriță de scorțișoară
    • 1 linguriță de rom (esență de rom)
    • 4-5 linguri miez de nucă măcinat
    • 1 linguriță de miere de albine

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Radeți merele pe răzătoarea mare, le amestecați cu zahărul și le căliți câteva minute în 25 ml de ulei încins până se evapora sucul lăsat.
    • Lăsați-le să se răcească, apoi adăugați scorțișoara și romul.
    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tava mare de la aragaz.
    • Tăiați fiecare foaie de plăcintă în 4 fâșii egale, pe lungime.
    • Stropiți fiecare fâșie cu un fir foarte subțire de ulei.
    • Puneți pe capetele fâșiilor câte o lingură de umplutură de mere, apoi împăturiți în formă de triunghi (vezi aici cum).
    • Așezați trigoanele în tavă pe măsură ce le formați, iar la final le ungeți pe toate cu puțină miere subțiată cu o lingură de apă. Presărați nucă măcinată pe fiecare trigon.
    • Dați tava la cuptor pentru 30-35 de minute, până când trigoanele sunt frumos rumenite.
    Valori nutriționale
    Trigoane crocante cu mere şi nuci
    Valori per porție
    Calorii
    48
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    2
    g
    3
    %
    Carbohidrați
     
    8
    g
    3
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    4
    g
    4
    %
    Proteine
     
    1
    g
    2
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Trigoane crocante cu mere

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • prajitura cu bulion
      Prăjitură cu bulion, rețeta de post cu 4 foi și cremă de griș
    • batoane cu mac în secțiune
      Batoane cu mac - rețeta de "batoane de un leu"
    • Reteta taietei cu nuci si pesmet caramelizat
      Tăieței cu nucă și pesmet caramelizat - rețeta ca în copilărie

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. liliana

      noiembrie 11, 2021 at 12:26 pm

      Buna ziua.
      cred totusi ca este vorba de 5 linguri ulei. sa fie o mica eroare de tiparire?
      o zi frumoasa in continuare si spor la gatit!

      Răspunde
      • Iuliana

        noiembrie 12, 2021 at 7:00 am

        Vai de mine, mulțumesc că mi-ați atras atenția! Sunt 5 linguri, într-adevăr!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.