Punem la topit ciocolata mărunţită împreună cu untul. Amestecăm continuu, până când ambele sunt topite complet, apoi lăsăm amestecul să se răcorească.
Aprindeţi cuptorul la 175 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă de tort de 18 cm.
Peste ciocolata topită adăugaţi zahărul, esenţa de trandafiri şi petalele măcinate. Omogenizaţi.
Încorporati pe rând cele două ouă amestecând bine cu telul după fiecare.
Cerneţi făina, sarea şi pudra de cacao pentru a evita cocoloaşele şi încorporaţi-le în amestecul de mai sus.
Turnaţi compoziţia în formă şi coaceţi pentru 35 de minute.
Scoateţi blatul din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi îl puteţi scoate pe un grătar.
E de preferat ca blatul să îl faceţi cu o seară înainte pentru a avea timp să se răcească complet. Blatul brownie va crăpa la suprafaţă, şi va rămâne uşor lipicios la interior. Aşa este normal să fie, nu e nimic greşit. Dacă nu s-a răcit complet, fiind moale în interior va fi foarte greu de feliat.