Aprindeţi cuptorul la 180 de grade.
Zdrobiţi cartofii fierţi aşa cum faceţi de obicei pentru piureul de cartofi.
Amestecaţi cartofii cu restul ingredientelor. Veţi obţine un aluat moale, uşor lipicios.
În funcţie de tipul de cartofi folosiţi, e posibil să aveţi nevoie de ceva mai multă făină.
Taiaţi cârnăciorii în bucăţele mici de aproximativ 1 cm.
Cu palmele uşor umezite, formaţi biluţe din aluat în mijlocul cărora "ascundeţi" câte o bucăţică de cârnat sau un cubuleţ de caşcaval.
Pe măsură ce le modelaţi, aşezaţi crochetele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Ungeţi crochetele cu ou bătut în care aţi adăugat puţină boia de ardei, apoi presăraţi-le cu seminţe de chimen.
Daţi tava la cuptor pentru 20 de minute.
Sunt bune şi calde, dar si reci, alături de un pahar de bere sau de vin.