• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Aperitive

    Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Publicat la 30 ianuarie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    V-am adus încă o reţetă simplă şi bună, care rămăsese nescrisă în culisele blogului din perioada sărbătorilor de iarnă. Dar mai întâi voi începe postarea de azi cu un fel de pledoarie pentru reţeta de crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor, de fapt pentru orice fel de aperitive şi gustărele făcute în casă.

    Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Am 2 chestii care mă revoltă teribil la obiceiurile noastre (ale românilor, unora dintre ei...) legate de mesele de sărbătoare sau de întâlnirile cu prietenii:

    1. covrigeii, sticks-urile, snacks-urile, foietajele cumparate pe post de ronţăieli, cu scuza că-s ieftine şi bune şi că să faci ceva acasă te ajunge mai scump şi că nu ai timp. Dar să stai la coadă la casă la supermarket să le plăteşti nu e tot timp consumat?
    2. faptul că încă mai dăm banii pe sucurile din comerţ deşi ştim bine că nici n-au trecut în viaţa lor pe lângă vreun fruct şi nu-s decât apă colorată şi îndulcită peste măsură. O fi aşa de greu să storci o lămâie sau o portocală într-un litru de apă şi să faci o limonadă sau o oranjadă? Nu pot pricepe, zău! Să faci un suc, oarecare acasă e şi mai ieftin, şi mai rapid decât să te duci până la magazin după el. Dacă faptul că nu e sănătos nu ne convinge, măcar economia de timp şi bani să ne convingă!

    Acum, să nu vă imaginaţi că eu am fost aşa harnică, înţeleaptă şi destoinică dintotdeauna. "Been there, done that" cum ar zice englezul, adică am tot dat şi eu banii pe prostii şi tocmai de-aia mi-am promis să nu mai fac! La mine sucurile şi snacks-urile de orice fel vor fi veşnic făcute în casă. Am zis! N-am mâncat vreodată covrigei cumpăraţi mai buni decât covrigeii cu mac făcuţi de mine, nici sărăţele mai bune decât sărăţelele mele rapide cu telemea şi smântână, aşa că cele ambalate n-au şanse să mă mai convingă vreodată.

    Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Tot din categoria snacks-urilor uşor şi rapid de făcut sunt şi crochetele de cartofi cu caşcaval din reţeta de azi. Mama mea le făcea prăjite în ulei. Erau foarte bune! Dar cum eu nu-s deloc prietenă cu prăjitul din mai multe motive, m-am obişnuit să le fac la cuptor. Scap de miros, de ulei sărit în toate părţile şi poate şi de câteva calorii în plus, ceea ce nu-i chiar puţin lucru.

    E drept că pentru reţeta asta trebuie să aveţi cartofii fierţi în prealabil, dar poate v-a mai rămas nişte piure de cartofi nemâncat de alatăieri. Sau poate tot aveai de gând să faci o salată de cartofi pentru cină, poţi fierbe câţiva în plus. Hai, că  nu e aşa greu şi merită tot efortul!

    Crochetele astea sunt nemaipomenite! Aurii, ferme la exterior, dar rămân moi la interior şi aromate de la boiaua de ardei şi de la seminţele de chimen. Nu fac aşa întotdeauna, dar de data asta am ascuns în crochete şi nişte bucăţele de cârnăciori afumaţi. Adică am făcut un fel de crochete cu surprize. Dacă nu vă place ideea cu cârnăciorii, puteţi "ascunde" cuburi de caşcaval, care se vor topi şi va fi minunat când veţi servi prietenilor crochetele calde, abia scoase din cuptor. Şi să vedeţi ce bine merge berea după ele! 😉

    Mod de preparare crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 40 minutes minutes
    Număr de porții: 20 -25 buc.
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 350 - 400 g cartofi fierţi (3-4 cartofi de mărime medie)
    • 100 g caşcaval ras
    • 50 g brânză de vaci grasă
    • 2 ouă
    • 100-120 g făină
    • ½ linguriţă de nucşoară măcinată
    • ½ linguriţă de seminţe de chimen
    • un vârf de linguriţă de turmeric - pentru culoare
    • sare şi piper după gust
    • 1-2 cârnăciori afumaţi sau cuburi de caşcaval - opţional

    pentru uns deasupra

    • 1 ou bătut
    • 1 linguriţă de boia de ardei iute (sau dulce)
    • 1 linguriţă de seminţe de chimen

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade.
    • Zdrobiţi cartofii fierţi aşa cum faceţi de obicei pentru piureul de cartofi.
    • Amestecaţi cartofii cu restul ingredientelor. Veţi obţine un aluat moale, uşor lipicios.
    • În funcţie de tipul de cartofi folosiţi, e posibil să aveţi nevoie de ceva mai multă făină.
    • Taiaţi cârnăciorii în bucăţele mici de aproximativ 1 cm.
    • Cu palmele uşor umezite, formaţi biluţe din aluat în mijlocul cărora "ascundeţi" câte o bucăţică de cârnat sau un cubuleţ de caşcaval.
    • Pe măsură ce le modelaţi, aşezaţi crochetele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
    • Ungeţi crochetele cu ou bătut în care aţi adăugat puţină boia de ardei, apoi presăraţi-le cu seminţe de chimen.
    • Daţi tava la cuptor pentru 20 de minute.
    • Sunt bune şi calde, dar si reci, alături de un pahar de bere sau de vin.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Poftă bună la crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor!

    Din aceeași categorie

    • Reteta tzatziki_sos grecesc de iaurt
      Sos Tzatziki - rețeta grecească autentică
    • chiftele de post din linte uscata
      Chiftele de post din linte uscată- cea mai simplă rețetă de chifteluțe vegane
    • Creveti saganaki reteta greceasca cu branza feta
      Creveți saganaki - rețeta grecească cu brânză feta și sos de roșii
    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. violeta

      februarie 03, 2017 at 4:04 pm

      Merci mult.Am sa le fac si eu.Arata foarte bine.

      Răspunde
    2. violeta

      februarie 03, 2017 at 2:27 pm

      Iuliana, poate-mi spui ce cuptor ai?pe gaz sau electric.Produsul finit este diferit fct de aragaz ,grade, nivel tava etc.Cu stima,Violeta
      Nu mai fac nici o reteta unde este specificat cuptor electric.

      Răspunde
      • Iuliana

        februarie 03, 2017 at 2:33 pm

        Cuptor pe gaz, tava la mijlocul cuptorului.

        Răspunde
    3. lontzika

      ianuarie 30, 2017 at 9:44 pm

      Buna seara, draga Iuliana !
      Deacord si cu morala, dar si cu crochetele.
      Am incercat sa trag cu mausul Galaţiul mai aproape de mine.
      N-am reusit.
      Aceste crochete sunt super minunate, am sa le fac si eu zilele astea. Ador si eu semintele de chimen si le pun in oooorice, fac si supe chioare numai cu chimen si ceai cu chimen si lamaie, dar aceste minuni coapte, pe care le propui tu sunt chiar facute pentru a fi aromate cu chimen.
      Imagineaza-ti, ca la mine in familie se facea bere de casa (hamei, cafea malţ, porumb si zahar), mama ce buna ar fi fost acuma cu niste crochete caldute mmmmm.

      Minunate crochetele, minunata Iuliana , care le face.

      Răspunde
      • Iuliana

        februarie 02, 2017 at 2:29 pm

        Multumesc, Luminita draga! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.