Aprindem cuptorul la 180 de grade și tapetăm cu hârtie de copt (udată şi stoarsă ca să se aşeze mai bine) o formă care va merge la cuptor.
Într-o căticioară punem la topit la foc mic ciocolata ruptă bucăţele mici şi untul. Amestecăm continuu până se topesc.
Batem ouăle împreună cu zahărul şi le adăugăm peste ciocolata topită. Omogenizăm.
Turnăm şi făina, un praf de sare și vanilia şi amestecam cu un tel de mână până avem o compoziţie omogenă, de consistenţa unei smântâni groase.
Turnăm compoziţia în formă, nivelăm şi dăm blatul la cuptorul încins pentru 15 de minute. Chiar dacă vi se va părea că blatul nu e copt, nu îl lăsaţi mai mult la cuptor pentru că se va întări. Blatul trebuie să râmână moale şi umed la interior.
Lăsaţi blatul să se răcească, apoi astezaţi-l pe un platou și montați din nou inelul în jurul lui.
Înțepați din loc în loc blatul cu dinții unei furculițe și însiropaţi-l cu coniacul.