Go Back
+ servings
Păstrăv cu portocale şi garnitură de fasole verde
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Păstrăv cu portocale şi garnitură de fasole verde

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 2 păstrăvi nu prea mari
  • 1 portocală
  • sare piper, cimbru uscat
  • câteva boabe de piper roşu
  • 50 ml de ulei de măsline

garnitura

  • 300 g de fasole verde a mea a fost congelată
  • 2-3 linguri de ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 g bulgur fiert
  • sucul de la ½ de portocală
  • sâmburi de rodie
  • sare şi piper
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Păstrăvul curăţat şi eviscerat, se usucă cu un prosop de hârtie, apoi se unge cu ulei şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru pe toate părţile şi se aşează într-o tavă care va merge la cuptor.
  • Tăiem o jumătate de portocală felii subţiri.
  • Se crestează peştele în câteva locuri şi se introduc felii de portocale. La fel şi în interior, introducem felii de portocală cu tot cu coajă.
  • Stropim păstrăvii cu sucul de la jumătatea de portocală rămasă, presărăm din loc în loc câteva boabe de piper negru şi crenguţe de cimbru.
  • Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o dăm la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade pentru 20 de minute.
  • Îndepărtăm folia de aluminiu şi mai lăsăm peştele la cuptor încă 10 minute ca să se rumenească puţin.
  • Cât timp stă peştele la cuptor, ne ocupăm de garnitură.

garnitura

  • Fierbem bulgurul în apă cu puţină sare, dacă nu îl avem deja fiert.
  • Punem uleiul într-o tigaie şi călim usturoiul tocat foarte mărunt.
  • Adăugăm fasolea verde (nu e nevoie să o decongelaţi) sare, piper şi 2-3 linguri de apă şi lăsăm să fiarbă înăbuşit, acoperită cu un capac. Amestecăm din când în când să nu se lipească.
  • Spre final, când fasolea este aproape gata, iar apa s-a evaporat, adăugăm sucul de la o jumătate de portocală. Lăsăm să mai fiarbă 1-2 minute.
  • Adăugăm bulgurul scurs bine de apa în care a fiert şi câţiva sâmburi de rodie.
  • Presărăm cu pătrunjel verde tocat şi servim alături de păstrăv.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!