Păstrăvul curăţat şi eviscerat, se usucă cu un prosop de hârtie, apoi se unge cu ulei şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru pe toate părţile şi se aşează într-o tavă care va merge la cuptor.
Tăiem o jumătate de portocală felii subţiri.
Se crestează peştele în câteva locuri şi se introduc felii de portocale. La fel şi în interior, introducem felii de portocală cu tot cu coajă.
Stropim păstrăvii cu sucul de la jumătatea de portocală rămasă, presărăm din loc în loc câteva boabe de piper negru şi crenguţe de cimbru.
Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o dăm la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade pentru 20 de minute.
Îndepărtăm folia de aluminiu şi mai lăsăm peştele la cuptor încă 10 minute ca să se rumenească puţin.
Cât timp stă peştele la cuptor, ne ocupăm de garnitură.