Go Back
Coajă de lămâie la borcan - aroma prăjiturilor de altădată
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Coajă de lămâie la borcan - aroma prăjiturilor de altădată

Categorie: Cum se face?

Ingrediente

Mod de preparare

  • Lămâile se ţin 15-20 de minute în apă călduţă în care am dizolvat 1-2 linguriţe de bicarbonat, apoi se freacă cu simţ de răspundere cu un bureţel abraziv curat. În acest fel eliminăm orice substanţă cu care ar fi fost stropite.
  • Se clătesc lămâile tot cu apă călduţă, se şterg cu un prosopel curat şi se dau pe răzătoare.
  • Coaja de lămâie astfel obţinută se amestecă cu o cantitate egală de zahăr, apoi se pune într-un borcan cu capac şi se păstrează la frigider.
  • Puneţi o etichetă pe borcan să nu îl confunde cineva cu vreun borcan de gem!
  • Când prindeţi o lămâie, o radeţi şi adăugaţi fără grijă coaja proaspătă peste cea deja existentă în borcan.
  • Se păstrează fără probleme foarte mult timp, chiar şi un an de zile şi se foloseşte cu bucurie la deserturi minunate.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!