Se alege pulpa dovleacului care trebuie să fie copt în prealabil în cuptor sau la microunde, apoi se mixează cu blenderul vertical până obținem un piure cât mai fin.
Amestecați laptele adus la temperatura de fierbere cu cafeaua fierbinte. Dacă folosiți cafea la ibric ar fi bine sa o strecurați. Zațul ar strica și aspectul, dar și gustul cremos.
Adăugați după gustul propriu: nucșoară pudră, ghimbir, batoanele de scorțișoară rupte în bucăți mai mici ca să își elibereze mai ușor aroma, cuișoare (depinde cât de mult vă plac, pentru mine unul singur a fost de ajuns) și lăsați amestecul acoperit cu un capac timp de 2-3 minute, ca să se infuzeze aromele.
Îndepărtați cuișoarele și batoanele de scorțișoară.
Puneți într-o cana 2-3 lingurițe de piure de dovleac.
Turnați în fir subțire cafeaua cu lapte aromat, amestecând cu lingurița să se desfacă piureul.
Decorați cu frișcă naturală (obținută din smântână cu 32-35% grăsime, bătută cu putin zahăr pudră) și presărați cu pudră de scorțișoară și serviți.