Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
2
votes
Lapte cu caramel, miere şi scorţişoară
Preparare
5
minutes
mins
Gătire
5
minutes
mins
Timp total
10
minutes
mins
Categorie:
Bauturi
Porții:
1
cană de 200 ml
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
1
lingură de zahăr
200
ml
de lapte
miere
scorţişoară
Mod de preparare
Într-un ibric sau o crăticioară mică, punem zahărul la caramelizat, amestecând continuu să nu cumva să se ardă şi să devină amar.
Când zahărul capătă o culoare frumoasă, ca de chihlimbar, turnăm laptele. Atenţie să nu vă ardeţi! Va bolborosi urât şi va scoate abur!
Lăsăm laptele pe foc şi amestecăm până se dizolvă caramelul.
Turnăm în cană, îndulcim cu miere de albine după gust şi presărăm scorţişoară măcinată.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!