Lapte cu caramel, miere si scortisoara
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Lapte cu caramel, miere şi scorţişoară

Preparare5 mins
Gătire5 mins
Timp total10 mins
Categorie: Bauturi
Porții: 1 cană de 200 ml
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 1 lingură de zahăr
  • 200 ml de lapte
  • miere
  • scorţişoară

Mod de preparare

  • Într-un ibric sau o crăticioară mică, punem zahărul la caramelizat, amestecând continuu să nu cumva să se ardă şi să devină amar.
  • Când zahărul capătă o culoare frumoasă, ca de chihlimbar, turnăm laptele. Atenţie să nu vă ardeţi! Va bolborosi urât şi va scoate abur!
  • Lăsăm laptele pe foc şi amestecăm până se dizolvă caramelul.
  • Turnăm în cană, îndulcim cu miere de albine după gust şi presărăm scorţişoară măcinată.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!