Go Back
+ servings
Paste cu roşii uscate şi busuioc
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Paste cu roşii uscate şi busuioc

Preparare10 minutes
Gătire5 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 300 g paste eu am folosit tagliatelle
  • ½ de borcan de roşii uscate
  • aprox. 70 ml de ulei de măsline aromatizat de preferat uleiul în care au stat roşiile uscate
  • 2 căţei de usturoi
  • sare şi piper după gust
  • busuioc proaspăt

opţional

  • sos pesto
  • parmezan ras

Mod de preparare

  • Se fierb pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pe pachet.
  • În timp ce pastele stau la fiert, luăm o tigaie încăpătoare, punem uleiul şi călim 1 minut cei 2 căţei de usturoi trecuţi prin presă.
  • Adăugăm roşiile uscate şi le prăjim puţin cât să dea un gust şi mai pregnant uleiului.
  • Între timp pastele au fiert, le scurgem şi le punem în tigaie peste uleiul aromatizat şi roşiile uscate.
  • Potrivim gustul de sare şi piper, amestecăm şi lăsăm pastele deoparte 5 minute ca să se împrietenească gusturile.
  • Presărăm busuiocul proaspăt tocat şi servim.
  • Opţional, pastele se pot servi cu sos pesto şi parmezan ras.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!