pentru o formă de 30x20 cm (dacă folosiţi o formă mai mare, dublaţi cantităţile)
100gunt cu 80% grăsime
100gciocolata neargămin. 55% cacao
2ouă
1linguriţă extract de vanilie
½linguriţă esenţă naturală de trandafiria mea este foarte concentrată
1linguriţă petale de trandafiri uscate şi măcinate
200gzahăr tos vanilat
100gfaină albă
un praf de sare
decor
petale uscate de trandafiriboboci de trandafiri
Mod de preparare
Aprindem cuptorul la 175 de grade şi pregătim o tavă pe care fie o ungem cu unt, fie o tapetăm cu hârtie de copt. Eu de data asta am preferat hârtia de copt.
Punem la topit ciocolata ruptă bucăţele şi untul. Amestecăm continuu până se topesc.
Batem ouăle împreună cu zahărul, esenţa de trandafiri şi extractul de vanilie şi le adăugăm peste ciocolata topită. Omogenizăm.
Amestecăm făina cu un praf de sare şi o încorporăm în compoziţia de ouă şi ciocolată.
Turnăm compoziţia în tavă, o nivelăm şi presărăm petale şi boboci de trandafir.
Coacem prăjitura timp de 30 minute.
O puteţi servi şi caldă cu o cupă de îngheţată alături. Eu am lăsat-o să se răcească şi am tăiat-o cuburi ca să o pot servi a doua zi dimineaţa la cafea.
Notă
Petale şi boboci de trandafir găsiţi în magazinele care vând produse naturiste, ceaiuri de plante, etc. Esenţa de trandafiri bio am cumpărat-o de la un magazin online.