Go Back
+ servings
brownie cu trandafiri
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Prăjitura brownie cu trandafiri

Preparare20 minutes
Gătire15 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 10 -12

Ingrediente

pentru o formă de 30x20 cm (dacă folosiţi o formă mai mare, dublaţi cantităţile)

  • 100 g unt cu 80% grăsime
  • 100 g ciocolata neargă min. 55% cacao
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • ½ linguriţă esenţă naturală de trandafiri a mea este foarte concentrată
  • 1 linguriţă petale de trandafiri uscate şi măcinate
  • 200 g zahăr tos vanilat
  • 100 g faină albă
  • un praf de sare

decor

  • petale uscate de trandafiri boboci de trandafiri

Mod de preparare

  • Aprindem cuptorul la 175 de grade şi pregătim o tavă pe care fie o ungem cu unt, fie o tapetăm cu hârtie de copt. Eu de data asta am preferat hârtia de copt.
  • Punem la topit ciocolata ruptă bucăţele şi untul. Amestecăm continuu până se topesc.
  • Batem ouăle împreună cu zahărul, esenţa de trandafiri şi extractul de vanilie şi le adăugăm peste ciocolata topită. Omogenizăm.
  • Amestecăm făina cu un praf de sare şi o încorporăm în compoziţia de ouă şi ciocolată.
  • Turnăm compoziţia în tavă, o nivelăm şi presărăm petale şi boboci de trandafir.
  • Coacem prăjitura timp de 30 minute.
  • O puteţi servi şi caldă cu o cupă de îngheţată alături. Eu am lăsat-o să se răcească şi am tăiat-o cuburi ca să o pot servi a doua zi dimineaţa la cafea.

Notă

Petale şi boboci de trandafir găsiţi în magazinele care vând produse naturiste, ceaiuri de plante, etc.
Esenţa de trandafiri bio am cumpărat-o de la un magazin online.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!