Cred că un brownie chiar nu mai are nevoie de nici o prezentare sau argumentaţie. Ştie oricine că e o prăjitură cu ciocolată şi mult unt care o face să fie umedă la interior şi cu un înveliş usor crocant, că e delicioasă şi că dacă nu eşti atent dai gata juma' de tavă dintr-un foc.
Da, dar prăjitura brownie cu trandafiri e mai mult decât un brownie. E un brownie...sublim! Petalele măcinate şi esenţa de trandafiri pe care le-am folosit, au făcut din reţeta asta un desert absolut deosebit, cu arome fine, feminine şi subtile. Ştiţi cum merge un cub de brownie lângă ceaşca de cafea? Minune, nu alta! 🙂
Mod de preparare pentru reţeta de prăjitura brownie cu trandafiri
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
pentru o formă de 30x20 cm (dacă folosiţi o formă mai mare, dublaţi cantităţile)
- 100 g unt cu 80% grăsime
- 100 g ciocolata neargă (min. 55% cacao)
- 2 ouă
- 1 linguriţă extract de vanilie
- ½ linguriţă esenţă naturală de trandafiri (a mea este foarte concentrată)
- 1 linguriţă petale de trandafiri uscate şi măcinate
- 200 g zahăr tos vanilat
- 100 g faină albă
- un praf de sare
decor
- petale uscate de trandafiri (boboci de trandafiri)
Instrucțiuni de preparare
- Aprindem cuptorul la 175 de grade şi pregătim o tavă pe care fie o ungem cu unt, fie o tapetăm cu hârtie de copt. Eu de data asta am preferat hârtia de copt.
- Punem la topit ciocolata ruptă bucăţele şi untul. Amestecăm continuu până se topesc.
- Batem ouăle împreună cu zahărul, esenţa de trandafiri şi extractul de vanilie şi le adăugăm peste ciocolata topită. Omogenizăm.
- Amestecăm făina cu un praf de sare şi o încorporăm în compoziţia de ouă şi ciocolată.
- Turnăm compoziţia în tavă, o nivelăm şi presărăm petale şi boboci de trandafir.
- Coacem prăjitura timp de 30 minute.
- O puteţi servi şi caldă cu o cupă de îngheţată alături. Eu am lăsat-o să se răcească şi am tăiat-o cuburi ca să o pot servi a doua zi dimineaţa la cafea.
Bine de știut:
Esenţa de trandafiri bio am cumpărat-o de la un magazin online.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailReţeta este în mare parte aceeaşi cu cea pe care am folosit-o şi la brownie cu vanilie, dar şi la blatul pentru tortul brownie cu cremă de mascarpone şi zmeură, aşa că aveţi mai multe alternative în cazul în care nu aveţi la îndemână chiar acum petale şi esenţă de trandafiri dar totuşi muriţi de poftă după un brownie. Să vă mai spun că în maxim 30 de minute e gata, cu tot cu pregătire şi coacere? 😉
Lasă un comentariu