Fursecuri cu portocale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Fursecuri cu portocale

Categorie: Deserturi
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 200 g unt moale
  • 150 g zahăr
  • 320 g de făină
  • 1/2 linguriță de bicarbonat
  • 2 lingurițe coajă rasă de portocală
  • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
  • 2 ouă
  • 3 linguri de suc de portocale proaspăt stors
  • un praf de sare
  • coajă de portocală confiată pentru decor
  • zahăr pudră - opţional

Mod de preparare

  • Mixăm untul împreună cu zahărul şi un praf de sare până obţiem consistenţa unei creme.
  • Adăugăm ouăle, sucul de portocale şi coaja rasă de citrice şi mixăm să se omogenizeze amestecul.
  • Peste crema de unt cernem făina împreună cu bicarbonatul şi mixăm din nou să se încorporeze uniform.
  • Dăm aluatul la rece cel puţin o oră.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade si punem hârtie de copt în 2 tăvi de aragaz.
  • Formăm biluţe din aluat potrivite ca mărime, pe care le aşezăm în tăvile pregătite. Lăsaţi cam 2 cm între ele pentru că se vor lăţi la copt.
  • Deasupra fiecărei biluţe aşezăm câte o bucăţică de coajă de portocală confiată (poate fi şi proaspătă dacă nu aveţi) şi aplatizăm biluţele apăsându-le puţin cu fundul unui pahar.
  • Coacem fursecurile 15-20 de minute până când marginile încep să se rumenească.
  • Lăsaţi fursecurile să se răcească în tavă şi abia apoi muteţi-le pe platou, pentru că sunt foarte fragede cât sunt fierbinţi şi le puteţi strica forma.
  • Opţional se pot pudra cu zahăr.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!