Fursecuri cu portocale, cu o aromă minunată de iarnă. Aceste fursecuri sunt moi şi fragede, sunt perfecte lângă o ceaşcă de ceai sau de ciocolată caldă home-made.
Eu le-am făcut înainte de sărbători, dar abia acum a venit rândul reţetei la scris şi publicat. Dar cum iarna e încă în toi, iar portocalele sunt încă fructele favorite ale sezonului, este exact perioada potrivită din an să ne răsfăţăm cu minunăţiile astea dulci şi aromate. Reţeta am văzut-o la Olguţa, eu am adaptat puţin cantităţile şi modul de preparare la nevoile şi obişnuinţele mele.
Mod de preparare fursecuri cu portocale
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 200 g unt moale
- 150 g zahăr
- 320 g de făină
- ½ linguriță de bicarbonat
- 2 lingurițe coajă rasă de portocală
- 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
- 2 ouă
- 3 linguri de suc de portocale proaspăt stors
- un praf de sare
- coajă de portocală confiată pentru decor
- zahăr pudră - opţional
Instrucțiuni de preparare
- Mixăm untul împreună cu zahărul şi un praf de sare până obţiem consistenţa unei creme.
- Adăugăm ouăle, sucul de portocale şi coaja rasă de citrice şi mixăm să se omogenizeze amestecul.
- Peste crema de unt cernem făina împreună cu bicarbonatul şi mixăm din nou să se încorporeze uniform.
- Dăm aluatul la rece cel puţin o oră.
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si punem hârtie de copt în 2 tăvi de aragaz.
- Formăm biluţe din aluat potrivite ca mărime, pe care le aşezăm în tăvile pregătite. Lăsaţi cam 2 cm între ele pentru că se vor lăţi la copt.
- Deasupra fiecărei biluţe aşezăm câte o bucăţică de coajă de portocală confiată (poate fi şi proaspătă dacă nu aveţi) şi aplatizăm biluţele apăsându-le puţin cu fundul unui pahar.
- Coacem fursecurile 15-20 de minute până când marginile încep să se rumenească.
- Lăsaţi fursecurile să se răcească în tavă şi abia apoi muteţi-le pe platou, pentru că sunt foarte fragede cât sunt fierbinţi şi le puteţi strica forma.
- Opţional se pot pudra cu zahăr.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Aceste fursecuri se pot păstra chiar şi o săptămână dacă le ţineţi într-un loc răcoros, într-o cutie de tablă sau într-un borcan de sticlă cu capac.
Vedeţi aici şi alte reţete de fursecuri simple şi bune.
Claudia a zis
As vrea si eu pana nu se termina 🙂
Sau am ajuns prea tarziu?!
Iuliana a zis
Pana ajungi tu la mine sunt gata 🙂
Maria Udrea a zis
Ar merge la fix fursecurile tale cu cafeaua mea, acum!
Super ideea cu portocalele!
Iuliana a zis
Eu dau fursecurile si tu dai cafeaua, vrei? 🙂