Spalaţi carnea şi o puneţi la fiert în aproximativ 1 lintru de apă cu puţină sare, ca pentru supă.
Îndepărtaţi spuma care se formează şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când carnea este aproape gata.
Scoateţi pulpele din supă, le ungeţi cu puţin ulei, apoi le condimentaţi cu sare, piper şi cimbru uscat şi le aşezaţi într-un vas care va merge la cuptor. Turnaţi şi vinul roşu în tavă.
Daţi tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru 15-20 de minute, până când sosul scade, iar carnea se rumeneşte. Din când în când deschideţi cuptorul şi stropiţi pulpele cu sosul de vin.
Cât timp stă carnea la cuptor, fierbeţi pastele în supa rezultată de la fierberea pulpelor. Dacă nu e suficientă supă, puteţi să mai adăugaţi puţină apă.
Serviţi carnea împreună cu pastele calde, presărate cu puţin pătrunjel pentru o aromă mai proaspătă.