Da, da, ştiu că orice nutriţionist ar spune că e o greşeală să asociezi carnea cu carbohidraţii, dar asta era una dintre mâncărurile mele preferate când eram mică şi, mea culpa, încă îmi mai place. E o mâncare atât de simplă şi de bună! Pulpe gustoase, aromate şi condimentate şi paste fierte în supa de carne, mai simplu de atât nu se poate. Din păcate o fac destul de rar, doar atunci când am carne de pasăre de la ţară, din aceea care lasă gust bun în tavă, ştiti voi 😉
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
pentru 2 porţii
- 2 pulpe de pasăre (am pus doar partea superioară)
- 300 g paste la alegere (eu am folosit fusilli)
- 150 ml vin roşu
- 20 ml ulei
- sare (piper, cimbru - după gust)
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Spalaţi carnea şi o puneţi la fiert în aproximativ 1 lintru de apă cu puţină sare, ca pentru supă.
- Îndepărtaţi spuma care se formează şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când carnea este aproape gata.
- Scoateţi pulpele din supă, le ungeţi cu puţin ulei, apoi le condimentaţi cu sare, piper şi cimbru uscat şi le aşezaţi într-un vas care va merge la cuptor. Turnaţi şi vinul roşu în tavă.
- Daţi tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru 15-20 de minute, până când sosul scade, iar carnea se rumeneşte. Din când în când deschideţi cuptorul şi stropiţi pulpele cu sosul de vin.
- Cât timp stă carnea la cuptor, fierbeţi pastele în supa rezultată de la fierberea pulpelor. Dacă nu e suficientă supă, puteţi să mai adăugaţi puţină apă.
- Serviţi carnea împreună cu pastele calde, presărate cu puţin pătrunjel pentru o aromă mai proaspătă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailCa alternative, găsiţi pe blog şi alte reţete cu carne de pasăre. Click pe pozele de mai jos pentru a vedea reţetele:



Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de pulpe de pasăre cu garnitură de paste pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia a zis
Buna ideea cu pastele ca si garnitura 😉
Am notat-o! 🙂