Go Back
Ciorbă de peşte
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ciorbă de peşte

Categorie: Supe si ciorbe

Ingrediente

  • 1.5 kg de peşte proaspăt - capete şi cozi crap, caras, somn, ştiucă, şalău, etc.
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1 felie de ţelină
  • 2 cartofi nu prea mari
  • 4-5 roşii sau o conservă
  • 2 linguri de orez
  • sare după gust
  • 2-3 linguri de oţet
  • 3 litri de apă
  • leuştean

Mod de preparare

  • Curăţăm peştele, îl spălam (nu exageraţi!) şi îl tăiem în bucăţi potrivite ca mărime. Dacă aveţi peşti mai mari, pentru ciorbă puteţi folosi capetele şi cozile, iar din restul să faceţi de exemplu o saramură de peşte sau să-l faceti la cuptor cu sos de roşii.
  • Punem apa la fiert cu un praf de sare şi cu morcovii, ardeiul, ţelina şi ceapa tăiate mărunt. Când legumele sunt pe jumătate fierte, adăugăm cartofii tăiaţi cuburi.
  • După ce au fiert şi cartofii, punem roşiile, peştele şi orezul şi lăsăm ciorba să mai fiarbă maxim 15 minute.
  • Stingem focul, potrivim gustul de sare, acrim cu 2-3 linguri de oţet şi presărăm leuştean proaspăt tocat mărunt.
  • Este bună şi caldă, dar şi rece, cu o mămăliguţă alături şi cu ardei iute în oţet, uscat sau proaspăt, de care aveţi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!