Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Tartă cu cremă de brânză şi afine

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • blatul
  • 150 g unt rece
  • 300 g făină
  • 1 gălbenuş de ou
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 2-3 linguri de apă rece
  • umplutura
  • 250 g brânză eu am folosit urdă
  • 50 g smântână 20% grasime
  • 2 ouă
  • 120 g zahăr
  • 2 linguri rase de amidon alimentar
  • 1 linguriţă cu extract de vanilie
  • ½ de linguriţă coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • 150 g afine proaspete sau congelate
  • zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

Blatul

  • Încingeţi cuptorul la 175 de grade.
  • Pregătiţi blatul urmând paşii pe care i-am detaliat şi i-am exemplificat cu fotografii în reţeta de aluat clasic de tartă.
  • Cât timp se coace blatul acoperit cu boabe de fasole, ocupaţi-vă de umplutură.

Umplutura

  • Puneţi într-un bol toate ingredientele din listă, mai puţin afinele. Mixaţi totul timp de 1-2 minute până când obţineţi o compoziţie omogenă şi bine legată.
  • Scoateţi blatul din cuptor, îndepărtaţi folia cu boabe de fasole şi turnaţi umplutura de brânză. Nivelaţi şi presăraţi afinele peste crema de brânză.
  • Coaceţi tarta timp de 40-50 de minute. Când începe să se rumenească pe margini şi e bine închegată şi în mijloc, înseamnă că e gata.
  • Dacă doriţi să o scoateţi din formă, trebuie mai întâi să aşteptaţi să se răcească complet, altfel blatul fiind foarte fraged se va rupe foarte uşor.
  • Se serveşte presărată cu zahăr vanilat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!