Go Back
Cotlet de porc la cuptor cu rozmarin si vin rosu
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Cotlet de porc la cuptor cu rozmarin şi vin roşu

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • cotlet de porc feliat
  • ulei pentru prajit
  • vin rosu
  • rozmarin verde
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • usturoi
  • opţional mai puteti pune: cimbru verde sau uscat frunze de salvie, frunze de dafin

Mod de preparare

  • In primul rând, carnea trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă este prea rece, abia scoasă din frigider, se va prăji prea repede şi prea tare la exterior, iar căldura nu va ajunge şi în interior, acesta rămânând încă rece. Aşadar, scoateţi carnea din frigider cu vreo jumătate de oră înainte de a o găti şi lăsaţi-o să ajungă la temperatura camerei.
  • Condimentaţi cotletele pe toate părţile cu sare şi piper după gust.
  • Încingeţi uleiul în tigaie, apoi puneţi cotletele la prăjit în aşa fel încât să nu suprapuneţi feliile unele peste altele. Se rumenesc câte 3 minute pe fiecare parte, doar până formează un pic de crustă la exterior.
  • Aşezaţi cotletele rumenite într-o tavă, turnaţi peste ele uleiul din tigaie amestecat cu vinul, usturoiul şi restul condimentelor pe care v-aţi hotărât să le folosiţi. Eu nu am vrut să amestec prea tare aromele şi am folosit doar sare, piper, usturoi şi mult rozmarin.
  • Daţi tava la cuptorul în prealabil încins la temperatură medie (170 de grade) şi lăsati-le până când se rumenesc frumos şi furculiţa intră uşor în carne (la mine a durat cam 70 de minute). Din când în când deschideţi uşa cuptorului şi mai întorceţi-le de pe o parte pe alta sau stropiţi-le cu sosul din tavă.
  • Lăsaţi friptura să se odihnească 10 minute înainte de a o servi.

Notă

Sosul rămas în tavă să nu cumva să îl neglijaţi sau şi mai rău, să-l aruncaţi! Serviţi-l la masă alături de cotlete pentru că are un gust fenomenal!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!