Go Back
Supă cremă de roşii cu crutoane
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Supă-cremă de roşii cu crutoane

Categorie: Supe si ciorbe

Ingrediente

  • 700 g de roşii bine coapte sau 2 conserve dacă nu e sezonul roşiilor româneşti
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • ½ de ţelină mare sau una mai micuţă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 2 căţei de usturoi
  • câteva frunzuliţe de busuioc proaspăt poate fi şi busuioc uscat
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă rasă de zahăr ia din aciditatea roşiilor
  • sare şi piper după gust
  • cascaval ras sau brânza Gorgonzola -opțional

Mod de preparare

  • Se pun legumele la fiert (mai puţin rosiile) în aprox. 1 litru de apă cu un praf de sare.
  • În timp ce fierb rădăcinoasele, dăm roşiile prin robot, apoi le punem şi pe ele la fiert cu un praf de sare. Dacă pasta obținută din roşii nu este suficient de lichidă, puteţi adăuga puţină apă.
  • Când legumele sunt fierte, scurgem apa în care au fiert şi o păstrăm deoparte într-un ibric. Pasăm legumele cu blenderul vertical şi le amestecăm cu pulpa de roşii fiartă şi frunzele proaspete de busuioc şi le mai pasăm încă o dată pe toate la un loc.
  • Subţiem supa cu zeama în care au fiert legumele, până ajungem la consistenţa dorită, după gustul fiecăruia.
  • Zdrobim usturoiul prin presă şi îl călim 1-2 minute în uleiul de măsline, apoi îl scoatem şi îl aruncăm. Uleiul astfel aromatizat îl turnăm în oală peste supă şi omogenizăm.
  • Se serveşte caldă cu crutoane aromate, smântână, sau caşcaval ras sau cubuleţe de brânză gorgonzola.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!