
O supă cu arome de vară însorită. Este absolut delicioasă dacă e sezonul roşiilor româneşti mari, cărnoase şi zemoase. Dacă totuşi nu este vară, dar vă e dor de o supă uşoară şi cremoasă, o puteţi face cu roşii din conservă. Eu folosesc Cubetti di pomodoro de la Divella, au un gust proaspăt şi nu sunt deloc acre. Le puteţi găsi şi voi în orice supermarket mare.
Mod de preparare supă-cremă de roşii cu crutoane
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 700 g de roşii bine coapte (sau 2 conserve dacă nu e sezonul roşiilor româneşti)
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- ½ de ţelină mare (sau una mai micuţă)
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 ardei gras
- 2 căţei de usturoi
- câteva frunzuliţe de busuioc proaspăt (poate fi şi busuioc uscat)
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă rasă de zahăr (ia din aciditatea roşiilor)
- sare şi piper după gust
- cascaval ras sau brânza Gorgonzola -opțional
Instrucțiuni de preparare
- Se pun legumele la fiert (mai puţin rosiile) în aprox. 1 litru de apă cu un praf de sare.
- În timp ce fierb rădăcinoasele, dăm roşiile prin robot, apoi le punem şi pe ele la fiert cu un praf de sare. Dacă pasta obținută din roşii nu este suficient de lichidă, puteţi adăuga puţină apă.
- Când legumele sunt fierte, scurgem apa în care au fiert şi o păstrăm deoparte într-un ibric. Pasăm legumele cu blenderul vertical şi le amestecăm cu pulpa de roşii fiartă şi frunzele proaspete de busuioc şi le mai pasăm încă o dată pe toate la un loc.
- Subţiem supa cu zeama în care au fiert legumele, până ajungem la consistenţa dorită, după gustul fiecăruia.
- Zdrobim usturoiul prin presă şi îl călim 1-2 minute în uleiul de măsline, apoi îl scoatem şi îl aruncăm. Uleiul astfel aromatizat îl turnăm în oală peste supă şi omogenizăm.
- Se serveşte caldă cu crutoane aromate, smântână, sau caşcaval ras sau cubuleţe de brânză gorgonzola.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailÎn clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de supă cremă de roşii cu crutoane pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Tatiana a zis
Deosebit de delicioasa supa! am "salvat" numai bine legumele din frigider, iar rezultatul a fost ...o mancare completa si hranitoare!
Iuliana a zis
Ma bucur ca ti-a plăcut, Tatiana! Mulțumesc pentru comentariu 🙂
Gina a zis
Foarte frumos scrisa reteta! Abia astept sa vad cum iese 🙂
Felicitari si spor in toate!
Iuliana a zis
Multumesc, Gina. Te
astept cu impresii dupa ce încerci supa 🙂
Dorina a zis
Am facut-o si eu, foarte buna!
Iuliana a zis
Ma bucur ca ti-a placut. Sper sa mai incerci si alte retete 🙂
parbrize a zis
wow foarte gustoasa este aceasta reteta
Claudia a zis
Chiar ca merge tare bine o supa de rosii dupa atatea mancaruri cu carne 🙂