Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from 1 vote
Prajitură rapidă în foi de napolitană
Preparare
15
minutes
mins
Gătire
5
minutes
mins
Timp total
20
minutes
mins
Categorie:
Deserturi
Porții:
10
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
2
foi de napolitana
200
ml
lapte
80
g
zahar
2
linguri de cacao
50
g
ciocolata cu lapte
200
g
unt
250
g
biscuiti
100
g
nuci sau migdale maruntite
100
g
stafide
1
esenta de rom
pentru decor
50
g
ciocolata cu lapte maruntita
2
linguri de lapte
Mod de preparare
macinam biscuitii, de preferat la robot ca sa fie cat mai fini
punem laptele la fiert impreuna cu zaharul, ciocolata rasa si untul taiat cubulete
laptele nu trebuie sa fiarba, ci sa se incalzeasca doar cat sa se dizolve zaharul si sa se topeasca untul
amestecam biscuitii cu cele 2 linguri de cacao, nuca maruntita si stafidele
turnam laptele cald peste biscuitii macinati
omogenizam bine compozitia si o turnam peste o foaie de napolitana
punem deasupra a doua foaie si o presam bine, avand grija sa nivelam marginile
dam la rece pentru 2-3 ore, apoi o taiem romburi folosind un cutit bine ascutit
decor
topim ciocolata maruntita si amestecata cu cele doua linguri de lapte la bain marie
cu o lingurita picuram ciocolata topita peste prajitura
Notă
Ca sa se preseze uniform, e bine sa asezati o tava cu ceva greu peste prajitura atunci cand o bagati la frigider.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!