Go Back
+ servings
Prajitură rapidă în foi de napolitană
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Prajitură rapidă în foi de napolitană

Preparare15 minutes
Gătire5 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 10

Ingrediente

  • 2 foi de napolitana
  • 200 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 200 g unt
  • 250 g biscuiti
  • 100 g nuci sau migdale maruntite
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de rom

pentru decor

  • 50 g ciocolata cu lapte maruntita
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare

  • macinam biscuitii, de preferat la robot ca sa fie cat mai fini
  • punem laptele la fiert impreuna cu zaharul, ciocolata rasa si untul taiat cubulete
  • laptele nu trebuie sa fiarba, ci sa se incalzeasca doar cat sa se dizolve zaharul si sa se topeasca untul
  • amestecam biscuitii cu cele 2 linguri de cacao, nuca maruntita si stafidele
  • turnam laptele cald peste biscuitii macinati
  • omogenizam bine compozitia si o turnam peste o foaie de napolitana
  • punem deasupra a doua foaie si o presam bine, avand grija sa nivelam marginile
  • dam la rece pentru 2-3 ore, apoi o taiem romburi folosind un cutit bine ascutit

decor

  • topim ciocolata maruntita si amestecata cu cele doua linguri de lapte la bain marie
  • cu o lingurita picuram ciocolata topita peste prajitura

Notă

Ca sa se preseze uniform, e bine sa asezati o tava cu ceva greu peste prajitura atunci cand o bagati la frigider.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!