Îmi rămăseseră nişte foi de napolitană de la ciocolata de casă şi nu prea ştiam ce să fac cu ele, le tot dădeam de colo până colo şi nu-mi venea nicio idee. Asta până într-o zi când, bingo! am găsit reţeta de prajitură rapidă în foi de napolitană la Diva în bucătărie. E perfectă, rapidă şi uşoară.
Acum, chestia este ca reţeta e atât de frumoasă şi de simplă, încât cumpăr de bună voie foi de napolitană să fie acolo, în cămară, că nu se ştie când mi se anunţă ceva musafiri sau îmi vine pofta de ceva dulce şi e bine să le am la îndemână 😉
Mod de preparare prajitură rapidă în foi de napolitană
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 2 foi de napolitana
- 200 ml lapte
- 80 g zahar
- 2 linguri de cacao
- 50 g ciocolata cu lapte
- 200 g unt
- 250 g biscuiti
- 100 g nuci sau migdale maruntite
- 100 g stafide
- 1 esenta de rom
pentru decor
- 50 g ciocolata cu lapte maruntita
- 2 linguri de lapte
Instrucțiuni de preparare
- macinam biscuitii, de preferat la robot ca sa fie cat mai fini
- punem laptele la fiert impreuna cu zaharul, ciocolata rasa si untul taiat cubulete
- laptele nu trebuie sa fiarba, ci sa se incalzeasca doar cat sa se dizolve zaharul si sa se topeasca untul
- amestecam biscuitii cu cele 2 linguri de cacao, nuca maruntita si stafidele
- turnam laptele cald peste biscuitii macinati
- omogenizam bine compozitia si o turnam peste o foaie de napolitana
- punem deasupra a doua foaie si o presam bine, avand grija sa nivelam marginile
- dam la rece pentru 2-3 ore, apoi o taiem romburi folosind un cutit bine ascutit
decor
- topim ciocolata maruntita si amestecata cu cele doua linguri de lapte la bain marie
- cu o lingurita picuram ciocolata topita peste prajitura
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poftă bună la prajitura rapidă în foi de napolitană!
magdalena a zis
Arata m inunat, pana acum nu am mai folosit foi de napolitana, dar aceasta reteta am s-o incerc.
Iuliana a zis
E foarte simplu de lucrat cu ele, iar prajitura e minunata, sunt sigura ca o sa-ti placa. Succes! 🙂
raluargesanu a zis
Super idee
Cristina a zis
Multumesc! Ma bucur foarte tare pentru ca ai incercat-o! Noua ne place si este una din solutiile pe care le am pentru musafirii care se anunta in ultimul moment.
Iuliana a zis
Eu iti multumesc pentru inspiratie. E o reteta excelenta 🙂