Ciocolată de casă în foi de napolitană
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Ciocolată de casă în foi de napolitană

Categorie: Deserturi
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 500 g lapte praf
  • 200 g de unt cu 85% grăsime
  • 400 g zahăr
  • 90 g cacao de bună calitate
  • 2 foi de napolitane
  • 200 g nuci/migdale/alune de pădure/ stafide
  • 2 sticluţe esenţă de rom/vanilie
  • 150 ml de apă

Mod de preparare

  • Dacă faceţi ciocolata cu nuci sau migdale, atunci acestea trebuiesc întâi prăjite. Se pun în tavă peste hârtia de copt şi se bagă în cuptorul încins mişcând tava din când în când, ca să se prăjească uniform. Sunt gata cam în 15 minute, sau depinde cât de prăjită vă place să fie nuca.
  • Apoi cernem laptele praf şi pudra de cacao, pentru că au tendinţa să facă cocoloaşe şi nu ne dorim o ciocolată cu cocoloaşe, fie ele şi de cacao, nu-i aşa?
  • Ciocolată de casă în foi de napolitană
  • Punem la fiert apa împreună cu zahărul. Când siropul începe să clocotească îl mai lăsăm fix 5 minute, apoi îl dăm deoparte şi adăugăm untul. Amestecăm uşor până când untul este topit integral. Turnăm peste acest sirop amestecul de lapte praf şi cacao, nucile măruntite şi amestecăm până când obţinem o compoziţie omogenă.
  • Turnăm ciocolata între foile de napolitane, o presăm aşezând deasupra o tava cu o greutate şi când s-a răcit o băgam la frigider pentru minim 4-5 ore, după care o porționăm cu un cuţit bine ascuţit.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!