Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Ciocolată de casă în foi de napolitană - rețeta de ciocolată cu lapte praf în foi Lica

816 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Ciocolata de casă este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi și tuturor ne amintește de "batonul copilăriei". Dacă vrei să încerci o prezentare mai elegantă, cu care să îți impresionezi prietenii și familia îți recomand să încerci rețeta de ciocolată de casă în foi de napolitană sau ciocolată cu lapte praf în foi Lica, cum era cunoscută pe vremuri.

ciocolata de casa in foi de napolitana

Această rețetă este perfectă pentru orice ocazie, fie că sărbătorești un eveniment special sau vrei să faci o bucurie copiilor. Iar dacă o tai și o ambalezi frumos, ciocolata de casă poate fi un cadou dulce și deosebit pentru cineva drag.

Folosind ingrediente simple și ușor de găsit, poți să prepari în câteva minute un desert delicios care va fi pe gustul tuturor.

Iar dacă nu vrei să folosești foi de napolitane, nu-i nimic! Pe Bucate Aromate găsești cea mai simplă rețetă de ciocolată cu lapte praf ! Încearc-o și nu vei regreta!

Iar dacă după ce faci ciocolata de casă, îți mai rămân foi de napolitană, iată încă 2 rețete la care le poți folosi:

  1. prăjitură rapidă cu biscuiți în foi de napolitană
  2. napolitane cu cremă caramel
ciocolata de casa in foi de napolitana
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru ciocolată de casă în foi de napolitană
  • Cum facem ciocolată de casă în foi de napolitană - rețeta pas cu pas
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Alte rețete simple și bune din copilărie
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru ciocolată de casă în foi de napolitană

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Iar mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru rețeta de ciocolată de casă în foi de napolitană.

ingrediente reteta ciocolata de casa in foi de napolitana
  • lapte praf - folosiți lapte praf special pentru cofetărie (eu am folosit Rarăul, dar e bun și Dr Oetker) pe care îl găsiți în supermarketuri la raioanele de produse pentru patiserie.
  • cacao  - este cea care dă atât aroma cât și culoarea, de aceea alegeți o cacao de bună calitate, de preferat cacao neagră cu peste 20% unt de cacao.
  • sare - un praf de sare va echilibra gustul și va evidenția aromele de cacao și de rom.
  • unt - cu 82% grăsime, rece ca să îl puteți tăia cuburi
  • zahăr - din păcate ciocolata de casă este un desert foarte dulce. Am redus cât am putut cantitatea de zahăr din rețetă (vezi mai jos), dar totuși avem nevoie de el pentru a forma un sirop bine legat care va da mai departe consistența pastei de ciocolată de casă.
  • arahide - coapte, nesărate. Le puteți lăsa întregi, dar ciocolata se taie mai ușor și mai frumos dacă le mărunțiți grosier din cuțit. De asemenea, le puteți înlocui cu nuci, migdale sau fistic sau cu fructe uscate: stafide, merișoare, etc.
  • rom - dacă nu aveți copii micuți, vă recomand să folosiți un rom adevărat cu aromă puternică și plăcută, de exemplu un rom Stroh . Dacă aveți copii, îl puteți înlocui cu altă aromă, respectând aceeași cantitate de lichid (40 ml) sau îl puteți înlocui cu apă. Este important să se păstreze proporția între ingredientele uscate și cele umede.
  • apă - o folosim la formarea siropului de zahăr care dă consistența ciocolatei.
  • foi de napolitană - se găsesc în mai toate magazinele, sunt cunoscute și sub denumirea de "foi Lica".

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum facem ciocolată de casă în foi de napolitană - rețeta pas cu pas

Ciocolata de casă este o rețetă foarte ușoară. Chiar și un copil poate face singur o ciocolată de casă foarte reușită. Iată mai jos modul de preparare pas cu pas:

lapte praf si cacao cernuta in castron

1. Într-un castron cerneți laptele praf, pudra de cacao și sarea. Amestecați cu o spatulă să omogenizați amestecul.

sirop de zahar si cuburi de unt la topit in cratita

2. Într-o crăticioară puneți: zahărul, apa și untul tăiat cuburi. Puneți crăticioara pe foc mediu-mic și după ce untul se topește iar amestecul ajunge la punctul de fierbere, reduceți focul și fierbeți un minut.

sirop de zahar pentru ciocolata de casa

3. Lăsați siropul să se răcorească timp de 5-7 minute, dar amestecați din când în când să nu facă pojghiță deasupra.

pasta pentru ciocolata de casa cu arahide

4. Turnați siropul în castron, peste laptele praf amestecat cu cacao. Adăugați acum romul și arahidele întregi sau mărunțite grosier din cuțit.

pasta de lapte praf si cacao pentru ciocolata de casa

5. Amestecați cu o spatulă până când nu se mai văd urme de lapte praf sau cacao uscată și obțineți o pastă densă și omogenă. De acum trebuie să vă mișcați rapid pentru că pasta de ciocolată se răcește și devine greu de întins.

ciocolata de casa pe foaie de napoliatana

6. Tăiați în 2 jumătăți pe lungime o foaie de napolitană. Aveți nevoie de 2 bucăți de aprox. 30x20 cm. Puneți pasta de ciocolată peste o jumătate de foaie și o întindeți uniform cu dosul unei linguri. Ca să meargă mai ușor, umeziți lingura în apă.

ciocolata de casa in foi de napolitana la presat

7. Peste stratul de ciocolată așezați cealaltă foaie de napolitană, apoi puneți un fund de lemn și peste acesta o greutate care să preseze ciocolata. Lăsați-o la presat, pe blatul din bucătărie pentru 30 de minute.

ciocolata de casa in foi de napolitana ambalata in folie alimentara

8. Ambalați ciocolata în folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 8 ore, apoi o puteți tăia.

ciocolata de casa in foi de napolitana

Cum se păstrează

Ciocolata de casă în foi de napolitană se păstrează cel mai bine într-un recipient cu capac în cămară sau în frigider. Asigurați-vă că este bine acoperită pentru a evita absorbția mirosurilor neplăcute din frigider.

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Cerneți laptele praf și pudra de cacao printr-o sită deasă. Ambele au tendința să formeze aglomerări și nu ne dorim o ciocolată de casă cu cocoloașe.
  • Asiurați-vă că ați amestecat foarte bine laptele praf și pudra de cacao pentru a obține o compoziție omogenă.
  • Raportul dintre lichide și ingredientele uscate este important în această rețetă. Dacă nu folosiți rom, ci alte arome solide, de exemplu zahăr vanilat Bourbon sau extracte concentrate din care puneți foarte puțin, adăugați în plus la sirop 40 ml de apă!
  • Foile de napolitană au de obicei ambalaj transparent, așa că unitați-vă puțin la ele și încercați să alegeți foi cât mai groase și mai rezistente. Dacă sunt prea subțiri, se vor crăpa ușor când întindeți pasta de ciocolată care este destul de densă.
  • Asigurați-vă că întindeți foarte bine pasta de ciocolată astfel încât să nu rămână goluri de aer în compoziție.
  • Respectați timpul de răcire, altfel nu veți putea tăia frumos ciocolata.
  • Dacă vreți să renunțați la foile de napolitană, turnați ciocolata într-o tavă de aprox. 20x20 cm tapetată cu hârtie de copt și o presați foarte bine cu dosul unei linguri ca să o puteți întinde uniform.
ciocolata de casa in foi de napolitana

Alte rețete simple și bune din copilărie

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Salam de biscuiti cu nuca
    Salam de biscuiți cu nucă - rețeta copilăriei
  • Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață
    Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață
  • gris cu lapte cremos - 6 portii cu sirop de zahar ars, dulceata si scortisoara
    Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
  • coltunasi moldovenesti
    Colțunași moldovenești cu brânză și gem - rețeta cu cu aluat opărit

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

ciocolata de casa in foi de napolitana

Ciocolată de casă în foi de napolitană

Rețeta de ciocolată de casă în foi de napolitană, o variantă mai elegantă a batonului copilăriei, perfectă pentru mese festive.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 5 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 20
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g lapte praf
  • 80 g cacao (am folosit cacao neagră cu 20% unt de cacao)
  • ¼ linguriță de sare
  • 150 g de unt cu 82% grăsime (rece)
  • 300 g zahăr
  • 100 g arahide (coapte, nesărate)
  • 40 ml rom Stroh
  • 150 ml de apă
  • 1 foaie mare de napolitană, aprox. 30x40 cm (tăiată în două 2)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un castron cerneți laptele praf, pudra de cacao și sarea. Amestecați cu o spatulă să omogenizați amestecul.
    lapte praf si cacao cernuta in castron
  • Într-o crăticioară puneți: zahărul, apa și untul tăiat cuburi. Puneți crăticioara pe foc mediu-mic și după ce untul se topește iar amestecul ajunge la punctul de fierbere, reduceți focul și fierbeți un minut.
    sirop de zahar si cuburi de unt la topit in cratita
  • Lăsați siropul să se răcorească timp de 5-7 minute, dar amestecați din când în când să nu facă pojghiță deasupra.
    sirop de zahar pentru ciocolata de casa
  • Turnați siropul în castron, peste laptele praf amestecat cu cacao. Adăugați acum romul și arahidele întregi sau mărunțite grosier din cuțit.
    pasta pentru ciocolata de casa cu arahide
  • Amestecați cu o spatulă până când nu se mai văd urme de lapte praf sau cacao uscată și obțineți o pastă densă și omogenă. De acum trebuie să vă mișcați rapid pentru că pasta de ciocolată se răcește și devine greu de întins.
    pasta de lapte praf si cacao pentru ciocolata de casa
  • Tăiați în 2 jumătăți pe lungime o foaie de napolitană. Aveți nevoie de 2 bucăți de aprox. 30x20 cm. Puneți pasta de ciocolată peste o jumătate de foaie și o întindeți uniform cu dosul unei linguri. Ca să meargă mai ușor, umeziți lingura în apă.
    ciocolata de casa pe foaie de napoliatana
  • Peste stratul de ciocolată așezați cealaltă foaie de napolitană, apoi puneți un fund de lemn și peste acesta o greutate care să preseze ciocolata. Lăsați-o la presat, pe blatul din bucătărie pentru 30 de minute.
    ciocolata de casa in foi de napolitana la presat
  • Ambalați ciocolata în folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 8 ore, apoi o puteți tăia.
    ciocolata de casa in foi de napolitana ambalata in folie alimentara

Bine de știut:

  • Cerneți laptele praf și pudra de cacao printr-o sită deasă. Ambele au tendința să formeze aglomerări și nu ne dorim o ciocolată de casă cu cocoloașe.
  • Asiurați-vă că ați amestecat foarte bine laptele praf și pudra de cacao pentru a obține o compoziție omogenă.
  • Raportul dintre lichide și ingredientele uscate este important în această rețetă. Dacă nu folosiți rom, ci alte arome solide, de exemplu zahăr vanilat Bourbon sau extracte concentrate din care puneți foarte puțin, adăugați în plus la sirop 40 ml de apă!
  • Foile de napolitană au de obicei ambalaj transparent, așa că unitați-vă puțin la ele și încercați să alegeți foi cât mai groase și mai rezistente. Dacă sunt prea subțiri, se vor crăpa ușor când întindeți pasta de ciocolată care este destul de densă.
  • Asigurați-vă că întindeți foarte bine pasta de ciocolată astfel încât să nu rămână goluri de aer în compoziție.
  • Respectați timpul de răcire, altfel nu veți putea tăia frumos ciocolata.
  • Dacă vreți să renunțați la foile de napolitană, turnați ciocolata într-o tavă de aprox. 20x20 cm tapetată cu hârtie de copt și o presați foarte bine cu dosul unei linguri ca să o puteți întinde uniform.
Valori nutriționale
Ciocolată de casă în foi de napolitană
Valori per porție
Calorii
274
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
16
g
25
%
Colesterol
 
40
mg
13
%
Carbohidrați
 
28
g
9
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
25
g
28
%
Proteine
 
9
g
18
%
Vitamina A
 
421
IU
8
%
Calciu
 
240
mg
24
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
816 shares

Comentarii

  1. Flory a zis

    iulie 31, 2024 at 3:12 pm

    Bună ziua!Arata foarte bine ciocolata dvs în foi de napolitana 🙂
    Aveam și eu niște foi de napolitana și am zis sa încerc reteta dvs cat si niște lapte praf care urmează sa îmi expire, și m-am gândit sa fac acest desert, doar ca eu am lapte praf cam jumătate din cantitatea din reteta sau chiar jumătate și un sfert ca să spun asa 🙂
    Timpul pt sirop rămâne același? De 1 minut ?
    O zi frumoasa!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 31, 2024 at 8:09 pm

      Da, tot un minut va fi suficient. Sper să vă placă ciocolata. Poftă bună!

      Răspunde
    • Flori a zis

      august 10, 2024 at 3:28 pm

      5 stars
      Bună ziua!De abia acum am putut sa vad aici pe blog răspunsul de la dvs, am avut eu probabil o problema din telefon ca nu puteam nici reteta sa o caut în motorul dvs de căutare.
      Încă o data mulțumesc pt reteta, stiu ca v-am scris si pe youtube.Foarte bună ciocolata în foi de napolitana.
      Îți vine să mănânci intr-una ????
      Acum am în lucru saratele cu iaurt și untura.Revin cu un comentariu după ce termin.
      O zi frumoasa!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        august 10, 2024 at 3:34 pm

        Vai, cât mă bucur că a ieșit bine și că v-a plăcut! Să o mâncați sănătoși!
        Abia aștept să îmi spuneți dacă v-au plăcut și sărățelele. Spor la treabă și numai bine!

        Răspunde
  2. Teodora a zis

    octombrie 11, 2017 at 3:17 pm

    imi spui te rog ce cacao ai folosit? (firma). am avut rezultate diferite in functie de ce cacao am folosit si as vrea sa merg la sigur.. mersi!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 11, 2017 at 3:25 pm

      De obicei folosesc cacao de Zaan, dar in ultima vreme am gasit si Van Houten, foarte buna si ea.

      Răspunde
  3. Claudia Larisa Damian a zis

    ianuarie 21, 2016 at 7:31 pm

    Dintre multe, multe retete de ciocolata de casa, aceasta pregatita de tine este chiar reusita. De aceea vreau sa o incerc si eu.

    Răspunde
  4. Livia a zis

    iulie 11, 2015 at 5:02 pm

    Buna,
    Te rog sa inlocuiesti in lista din articol la Didi Food Design vechiul link, cu acesta la care ai aprobat ping-back http://rouavision.ro/2013/12/20/biscuiti-cu-lamaie-christmas-lemon-cookies/ Multumesc!

    Răspunde
  5. vavaly a zis

    ianuarie 02, 2014 at 10:00 pm

    draga mea iti multumesc mult pentru reteta asta. a facut deliciul mesei de revelion si a celor de dupa. nici nu ne a mai trebuit alt dulce. a iesit perfecta, s a facut repede si sotul a fost mai mult decat incantat :). cu siguranta voi mai face.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 02, 2014 at 10:16 pm

      Multumesc mult pentru feed-back, Vali!
      Ma bucur mult ca a iesit bine si ca v-a placut 🙂
      Drept sa zic, am avut ceva emotii cand mi-ai spus ca o faci 😀

      Răspunde
      • vavaly a zis

        ianuarie 02, 2014 at 10:19 pm

        stii ce mi a traznit acu prin minte? sa ne intalnim odata la o provocare culinara :). habar n am cum si ce fel dar tare mi-ar placea. cred ca ar iesi o bucatareala de pomina.

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          ianuarie 02, 2014 at 10:44 pm

          Oricând de acord! Poate punem la cale o formulă şi mai găsim şi alte amatoare de provocări şi o facem! 🙂

          Răspunde
          • vavaly a zis

            ianuarie 02, 2014 at 11:04 pm

            ce frumos ar fi ... daca ne propunem reusim 🙂

  6. Ingrid a zis

    decembrie 20, 2013 at 6:22 pm

    Hm...nu pare deloc complicat...Mereu mi-a fost frica de ciocolata de casa, mi se parea nu stiu ce complicatie....As zice ca merita incercat.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 20, 2013 at 7:05 pm

      Nu este complicat si merita!
      Eu sunt o mare mancatoare de ciocolata, dar dintre toate cea de casa imi place cel mai si cel mai mult 🙂

      Răspunde
  7. Food and Beyond a zis

    decembrie 20, 2013 at 2:54 pm

    Nu contează caloriile. Nici măcar Joulii. Ciocolată să fie! Cu multă nucă, evident.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 20, 2013 at 7:04 pm

      Asa este, cand e vorba de ciocolata, nimic nu mai conteaza 😀
      Multumesc pentru vizita! 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.