• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Fursecuri

    Ciocolată de casă în foi de napolitană

    Publicat la 20 decembrie 2013 de Iuliana Sbîrnea - 13 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Multe tradiţii are poporul român de Crăciun, iar pe lângă ele, fiecare familie are obiceiurile, preferinţele şi bucuriile ei gastronomice. Şi la noi în familie se respectă tradiţiile,  iar pe lângă preparatele specifice din carne de porc, eu şi mama ne întrecem în făcut prăjiturele şi alte dulciuri.

    Specialitatea mea, fără de care nu pot să concep cafeaua din dimineaţa de Crăciun, băută lângă bradul împodobit, este... ciocolata de casă cu multă nucă 🙂

    Ciocolată de casă în foi de napolitană

    Cu siguranţă nu e un desert tradiţional, dar să fim serioşi, de Crăciun se vând şi se oferă în dar mii de tone de ciocolată cu diverse arome sau umpluturi, sub formă de tablete, de bomboane, de Moş Crăciuni, de globuleţe, de orice... deci, ce ar fi totuşi Crăciunul fără ciocolată? Şi ce cadou poate fi mai frumos şi primit cu mai multă bucurie pentru cineva drag, decât o cutiuţă frumos ambalată cu ciocolată de casă? 😉

    Mod de preparare ciocolată de casă în foi de napolitană

    Ciocolată de casă în foi de napolitană

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ciocolată de casă în foi de napolitană

    Ciocolată de casă în foi de napolitană

    4.67 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 500 g lapte praf
    • 200 g de unt cu 85% grăsime
    • 400 g zahăr
    • 90 g cacao de bună calitate
    • 2 foi de napolitane
    • 200 g nuci/migdale/alune de pădure/ stafide
    • 2 sticluţe esenţă de rom/vanilie
    • 150 ml de apă

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Dacă faceţi ciocolata cu nuci sau migdale, atunci acestea trebuiesc întâi prăjite. Se pun în tavă peste hârtia de copt şi se bagă în cuptorul încins mişcând tava din când în când, ca să se prăjească uniform. Sunt gata cam în 15 minute, sau depinde cât de prăjită vă place să fie nuca.
    • Apoi cernem laptele praf şi pudra de cacao, pentru că au tendinţa să facă cocoloaşe şi nu ne dorim o ciocolată cu cocoloaşe, fie ele şi de cacao, nu-i aşa?
    • Punem la fiert apa împreună cu zahărul. Când siropul începe să clocotească îl mai lăsăm fix 5 minute, apoi îl dăm deoparte şi adăugăm untul. Amestecăm uşor până când untul este topit integral. Turnăm peste acest sirop amestecul de lapte praf şi cacao, nucile măruntite şi amestecăm până când obţinem o compoziţie omogenă.
    • Turnăm ciocolata între foile de napolitane, o presăm aşezând deasupra o tava cu o greutate şi când s-a răcit o băgam la frigider pentru minim 4-5 ore, după care o porționăm cu un cuţit bine ascuţit.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Consumaţi pe cât posibil fără să număraţi caloriile. Şi la urma urmei, ce-s alea calorii? Si dacă vă mai rămân foi de napolitană, păstrați-le și faceți cu ele prăjitura rapida în foi de napolitane. E ușor de făcut, frumoasa foc și delicioasa!

    DSCN5268-1 (1)

    Din aceeași categorie

    • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
      Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie
    • fursecuri asortate pentru Craciun
      Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
    • Barcute din foietaj umplute cu gem
      Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
    • Palmieri din foietaj
      Palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Teodora

      octombrie 11, 2017 at 3:17 pm

      imi spui te rog ce cacao ai folosit? (firma). am avut rezultate diferite in functie de ce cacao am folosit si as vrea sa merg la sigur.. mersi!

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 11, 2017 at 3:25 pm

        De obicei folosesc cacao de Zaan, dar in ultima vreme am gasit si Van Houten, foarte buna si ea.

        Răspunde
    2. Claudia Larisa Damian

      ianuarie 21, 2016 at 7:31 pm

      Dintre multe, multe retete de ciocolata de casa, aceasta pregatita de tine este chiar reusita. De aceea vreau sa o incerc si eu.

      Răspunde
    3. Livia

      iulie 11, 2015 at 5:02 pm

      Buna,
      Te rog sa inlocuiesti in lista din articol la Didi Food Design vechiul link, cu acesta la care ai aprobat ping-back http://rouavision.ro/2013/12/20/biscuiti-cu-lamaie-christmas-lemon-cookies/ Multumesc!

      Răspunde
    4. vavaly

      ianuarie 02, 2014 at 10:00 pm

      draga mea iti multumesc mult pentru reteta asta. a facut deliciul mesei de revelion si a celor de dupa. nici nu ne a mai trebuit alt dulce. a iesit perfecta, s a facut repede si sotul a fost mai mult decat incantat :). cu siguranta voi mai face.

      Răspunde
      • Iuliana

        ianuarie 02, 2014 at 10:16 pm

        Multumesc mult pentru feed-back, Vali!
        Ma bucur mult ca a iesit bine si ca v-a placut 🙂
        Drept sa zic, am avut ceva emotii cand mi-ai spus ca o faci 😀

        Răspunde
        • vavaly

          ianuarie 02, 2014 at 10:19 pm

          stii ce mi a traznit acu prin minte? sa ne intalnim odata la o provocare culinara :). habar n am cum si ce fel dar tare mi-ar placea. cred ca ar iesi o bucatareala de pomina.

          Răspunde
          • Iuliana

            ianuarie 02, 2014 at 10:44 pm

            Oricând de acord! Poate punem la cale o formulă şi mai găsim şi alte amatoare de provocări şi o facem! 🙂

            Răspunde
            • vavaly

              ianuarie 02, 2014 at 11:04 pm

              ce frumos ar fi ... daca ne propunem reusim 🙂

    5. Ingrid

      decembrie 20, 2013 at 6:22 pm

      Hm...nu pare deloc complicat...Mereu mi-a fost frica de ciocolata de casa, mi se parea nu stiu ce complicatie....As zice ca merita incercat.

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 20, 2013 at 7:05 pm

        Nu este complicat si merita!
        Eu sunt o mare mancatoare de ciocolata, dar dintre toate cea de casa imi place cel mai si cel mai mult 🙂

        Răspunde
    6. Food and Beyond

      decembrie 20, 2013 at 2:54 pm

      Nu contează caloriile. Nici măcar Joulii. Ciocolată să fie! Cu multă nucă, evident.

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 20, 2013 at 7:04 pm

        Asa este, cand e vorba de ciocolata, nimic nu mai conteaza 😀
        Multumesc pentru vizita! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.