Punem la fiert cartoful şi țelina tăiate bucăţi mari. Le lăsăm să fiarbă cam 15 minute, apoi adăugăm dovlecelul curăţat de coajă şi tăiat.
Când dovlecelul e aproape fiert, adăugăm bucheţelele de broccoli, spălate şi fără codiţe. Broccoli nu trebuie să fiarbă mai mult de 5 minute.
Scurgem zeama în care au fiert legumele şi o păstrăm într-un vas separat.
Călim ceapa şi usturoiul, în 3-4 linguri de ulei de măsline şi le adăugăm peste legumele fierte.
Pasăm totul cu blenderul vertical, adăugăm smântâna şi omogenizăm.
Subţiem cu zeama păstrată de la legume până când ajungem la consistenţa dorită.
Într-o tigaie sau pe un grill antiaderent frigem pe ambele părţi bacon-ul tăiat fâşii subţiri şi îl aşezăm frumos pe marginea farfuriei înainte de servire.