Go Back
Supă-cremă de broccoli cu bacon
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Supă-cremă de broccoli cu bacon

Categorie: Supe si ciorbe

Ingrediente

  • 1 bucheţel mic de broccoli sau ½ din unul mare
  • o felie de ţelină
  • 1 cartof
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • 100 ml de smântână
  • 100 g bacon / kaizer

Mod de preparare

  • Punem la fiert cartoful şi țelina tăiate bucăţi mari. Le lăsăm să fiarbă cam 15 minute, apoi adăugăm dovlecelul curăţat de coajă şi tăiat.
  • Când dovlecelul e aproape fiert, adăugăm bucheţelele de broccoli, spălate şi fără codiţe. Broccoli nu trebuie să fiarbă mai mult de 5 minute.
  • Scurgem zeama în care au fiert legumele şi o păstrăm într-un vas separat.
  • Călim ceapa şi usturoiul, în 3-4 linguri de ulei de măsline şi le adăugăm peste legumele fierte.
  • Pasăm totul cu blenderul vertical, adăugăm smântâna şi omogenizăm.
  • Subţiem cu zeama păstrată de la legume până când ajungem la consistenţa dorită.
  • Într-o tigaie sau pe un grill antiaderent frigem pe ambele părţi bacon-ul tăiat fâşii subţiri şi îl aşezăm frumos pe marginea farfuriei înainte de servire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!