Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Chec din albușuri cu cacao și migdale

Preparare10 mins
Gătire30 mins
Timp total40 mins
Categorie: Desert
Porții: 1 buc.
Autor: Iuliana Sbirnea

Ingrediente

Mod de preparare

  • Dacă aveți albușuri congelate, trebuie să le lăsați la dezghețat în frigider. Cel mai bine de seara până dimineața, sau invers.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o formă de chec. La fel de bine, puteți unge forma cu ulei sau unt topit și să o tapetați cu făină.
  • Bateți albușurile spumă până nu mai cad de pe teluri. Sau dacă întoarceți castronul cu fundul în sus, ar trebui ca toată spuma să stea la locul ei, să nu se întâmple nici o catastrofă.
  • Adăugați zahărul și sarea și mixați din nou până când spuma se întărește.
  • Încorporați făina, pudra de cacao și coaja de portocală în spuma de albușuri. Folosiți un tel de mână sau o spatulă pentru această operație și mișcări ușoare de jos în sus. Checul nu conține praf de copt și doar aerul înglobat în albușuri îl va face să crească. Așadar, trebuie să ne mișcăm cu grijă să nu scoatem aerul din albușuri.
  • La final, puneți fulgii de migdale și amestecați puțin să se distribuie în toată compoziția.
  • Turnați aluatul în forma pregătită. Presărați și deasupra câțiva fulgi de migdale, pentru decor. Dați checul la cuptor pentru 30 de minute. Timpul de coacere poate diferi în funcție de cuptor, așa că e bine să faceți testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că checul este copt.
  • Scoateți checul din formă ajutându-vă de hârtia de copt și lăsați-l să se răcească foarte bine pe un grătar.
  • Feliați checul numai după ce s-a răcit.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!