• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Aluaturi dulci

    Chec din albușuri cu cacao și fulgi de migdale

    Publicat la 10 ianuarie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Chec din albușuri cu cacao și fulgi de migdale. Cum se face checul din albușuri fără praf de copt. Ce facem cu albușurile rămase? Cum se bat corect albușurile?

    Cu siguranță vi s-a întâmplat și vouă ca după ce ați făcut o maioneză, o ciorbă de burtă sau vreo cremă cu gălbenușuri, să rămâneți cu câteva albușuri pentru care nu aveți nici un plan.

    Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale

    Dacă albușurile sunt suficient de multe, cel mai simplu este să le "investiți" într-un chec cu albușuri. Dacă sunt puține, puneți-le într-un borcan și păstrați-le 2-3 zile la frigider sau maxim la 6 luni în congelator, până când mai "faceți rost" de alte albușuri.

    Eu am avut 4 albușuri congelate (rămase de la o ciorbă de burtă) și 2 albușuri proaspete rămase de la un tiramisu. Cu toate împreună, am făcut checul de albușuri cu cacao și fulgi de migdale pe care îl vedeți în fotografii.

    Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale

    Checul meu din albușuri e ușor ca un fulg, aerat, cu arome superbe de cacao și portocale. În pufoșenia lui te întâlnești ici, colo cu fulgii crocanți de migdale iar contrastul de texturi e minunat!

    Pentru că suntem în plin sezon al citricelor, dacă găsiți lămâi sau portocale bio în magazine, profitați pentru a conserva coaja lor aromată . Este minunată în prăjituri, creme, checuri, etc. Vă las mai jos câteva idei de conservare a cojilor de citrice:

    • coajă de lămâie/portocală cu zahăr la borcan
    • coajă de portocală/lămâie confiată
    • coajă de portocală/lămâie uscată și măcinată
    • coajă de portocală/lămâie zaharisită

    Mod de preparare chec din albușuri cu cacao și migdale

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale

    Chec din albușuri cu cacao și migdale

    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 30 minutes minutes
    Timp total: 40 minutes minutes
    Număr de porții: 1 buc.
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 6 buc. albușuri
    • 140 g făină tip 000
    • 40 g cacao neagră
    • 140 g zahăr tos
    • 1 linguriță coajă de portocală
    • 50 g fulgi de migdale
    • un praf de sare

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Dacă aveți albușuri congelate, trebuie să le lăsați la dezghețat în frigider. Cel mai bine de seara până dimineața, sau invers.
    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o formă de chec. La fel de bine, puteți unge forma cu ulei sau unt topit și să o tapetați cu făină.
    • Bateți albușurile spumă până nu mai cad de pe teluri. Sau dacă întoarceți castronul cu fundul în sus, ar trebui ca toată spuma să stea la locul ei, să nu se întâmple nici o catastrofă.
    • Adăugați zahărul și sarea și mixați din nou până când spuma se întărește.
    • Încorporați făina, pudra de cacao și coaja de portocală în spuma de albușuri. Folosiți un tel de mână sau o spatulă pentru această operație și mișcări ușoare de jos în sus. Checul nu conține praf de copt și doar aerul înglobat în albușuri îl va face să crească. Așadar, trebuie să ne mișcăm cu grijă să nu scoatem aerul din albușuri.
    • La final, puneți fulgii de migdale și amestecați puțin să se distribuie în toată compoziția.
    • Turnați aluatul în forma pregătită. Presărați și deasupra câțiva fulgi de migdale, pentru decor. Dați checul la cuptor pentru 30 de minute. Timpul de coacere poate diferi în funcție de cuptor, așa că e bine să faceți testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că checul este copt.
    • Scoateți checul din formă ajutându-vă de hârtia de copt și lăsați-l să se răcească foarte bine pe un grătar.
    • Feliați checul numai după ce s-a răcit.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale

    Turnați-vă o ceașcă de cafea, ceaiul preferat sau un pahar cu lapte cald și bucurați-vă de o felie de chec cu cacao și migdale. Poftă bună! 🙂

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
      Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși
    • Reteta minciunele din aluat fara drojdie
      Minciunele - rețeta veche, fără drojdie din cartea Silviei Jurcovan
    • reteta de post mucenici umpluti cu gem
      Mucenici umpluți cu gem și nucă - rețeta de post

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.