Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Checuri

Chec din albușuri cu cacao și migdale – rețetă simplă și delicioasă

565 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 9 minute

Acest chec din albușuri cu cacao și migdale este desertul perfect pentru a valorifica albușurile rămase de la alte preparate și a reduce risipa. Este foarte pufos, aromat și plin de textură datorită fulgilor de migdale. Se prepară simplu, cu ingrediente la îndemână, și este ideal lângă o ceașcă de ceai sau cafea.

felii de chec pufos facut din 6 albusuri cu cacao si fulgi de migdale

Dacă v-au rămas câteva albușuri după pregătirea cozonacilor pentru sărbători , sau poate ați făcut o prăjitură cu cremă clasică de vanilie la care ați folosit doar gălbenușurile, atunci această rețetă de chec pufos este soluția perfectă prin care puteți reduce risipa alimentară.

Albușurile vor da acestui chec o textură fină și aerată, iar combinația de cacao și aroma cojii de portocală face ca acest desert să fie nu doar gustos, ci și rafinat. Migdalele aduc o notă crocantă și un plus de savoare, iar prepararea este mai rapidă decât ați crede.

Chec din albusuri cu cacao in tava cu hartie de copt
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru un chec pufos din albușuri, fără praf de copt
  • Cum se face un chec pufos din albușuri - rețeta pas cu pas
  • Cum puteți adapta rețeta?
  • Cum păstrezi checul proaspăt și pufos
  • Sfaturi profesioniste pentru cel mai bun chec din albușuri
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de chec pufos pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru un chec pufos din albușuri, fără praf de copt

ingrediente listate cu etichete pentru reteta de chec din albusuri cu cacao si migdale
  • 6 albușuri - pot fi proaspete sau congelate (~180 grame)
  • 140 g făină - pentru cea mai fină textură, alegeți făină de patiserie, tip 000. Nu folosiți făină integrală la această rețetă!
  • 40 g cacao - folosiți cacao neagră pentru un gust intens și culoare bogată
  • 140 g zahăr tos
  • 1 linguriță coajă de portocală - eu am folosit coji de portocale deshidratate, dar puteți folosi și coajă proaspăt rasă sau coji de citrice confiate tăiate mărunt.
  • 50 g fulgi de migdale
  • un praf de sare - îmbunătățește gustul și potențează toate aromele

Cum păstrezi albșurile rămase de la alte preparate

Se întâmplă frecvent în bucătărie să ne rămână câteva albușuri pentru care nu avem un plan imediat. De exemplu eu am avut 4 albușuri rămase de la o ciorbă de burtă și 2 albușuri rămase de la un tiramisu. Le-am congelat și mai târziu, cu toate împreună, am făcut checul de albușuri pe care îl vedeți în fotografii.

Albușurile pot fi păstrate la congelator până la 3 luni, fără să-și piardă proprietățile. Puneți-le într-un recipient curat, de preferat un borcan de sticlă cu capac etanș, sau într-o pungă specială pentru congelator. Dacă aveți mai multe albușuri, notați pe etichetă numărul lor și data congelării, ca să știți exact ce aveți.

borcan din sticla cu albusuri congelate

Când doriți să le folosiți, lăsați-le să se decongeleze lent, peste noapte, în frigider. Este important să evitați decongelarea la temperatura camerei, pentru a preveni riscul de contaminare. Puteți citi mai multe despre acest subiect în acest articol .

După ce s-au decongelat, folosiți-le în maximum 24 de ore. Un truc util: dacă știți că veți avea nevoie de albușuri individuale, congelați-le separat, în forme de gheață, și transferați-le apoi într-o pungă mai mare. Așa veți putea scoate exact câte aveți nevoie!

Cum se face un chec pufos din albușuri - rețeta pas cu pas

6 albusuri batute cu mixerul pentru reteta de chec din albusuri

1. Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă care nu cade de pe teluri. Dacă întoarceți castronul cu fundul în sus, ar trebui ca toată spuma să stea la locul ei, să nu cadă.

albusuri batute spuma cu zahar pentru chec

2. Adăugați zahărul și mixați din nou până când spuma se întărește și devine ușor lucioasă.

faina si cacao cernute prin sita peste spuma de albusuri

3. Cerneți făina împreună cu pudra de cacao peste spuma de albușuri. Tot acum adăugați coaja de portocală și feliile de migdale.

ingrediente uscate incorporate cu un tel de mana pentru reteta de chec din albusuri

4. Încorporați ingredientele uscate cu un tel de mână sau cu o spatulă și cu mișcări ușoare de jos în sus. Checul nu conține praf de copt și doar aerul înglobat în albușuri îl va face să crească.

chec din albusuri cu cacao presarat cu fulgi de migdale inainte de coacere

5. Turnați aluatul în forma unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Presărați deasupra câțiva fulgi de migdale, pentru decor.

testul cu scobitoarea pe un chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale

6. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 18 de grade pentru 30 de minute. Timpul de coacere poate diferi în funcție de cuptor, așa că e bine să faceți testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că checul este copt.

Cum puteți adapta rețeta?

Dacă doriți să adaptați rețeta după gusturi sau după ingredientele pe care le aveți la îndemână, iată câteva sugestii:

  • Fulgii de migdale: pot fi înlocuiți cu migdale, fistic sau nuci tocate grosier. Eu am folosit odată chiar și pulpa rămasă după prepararea laptelui de migdale. Iată încă o idee bună de reducere a risipei!
  • Cacao neagră: dacă preferați o aromă mai blândă, folosiți cacao obișnuită.
  • Coaja de portocală: Încercați coajă de lămâie sau extract de vanilie pentru alte arome.

Cum păstrezi checul proaspăt și pufos

După răcirea completă, ambalați checul din albușuri în folie alimentară. În acest fel se menține moale și proaspăt la temperatura camerei, până la 3 zile.

Turnați-vă o ceașcă de cafea, ceaiul preferat sau un pahar cu lapte cald și bucurați-vă de o felie din cel mai pufos chec cu cacao și migdale!

Dacă nu îl mâncați pe tot în câteva zile, e o idee bună să congelați jumătate de chec sau doar câteva felii până la 2 luni. Înainte de servire, lăsați-l să se dezghețe complet la temperatura camerei.

Sfaturi profesioniste pentru cel mai bun chec din albușuri

  • Asigurați-vă că bolul în care bateți albușurile este perfect curat și uscat. Orice urmă de apa sau grăsime poate compromite spuma.
  • Dacă albușurile sunt foarte reci, lăsați-le să ajungă la temperatura camerei înainte de a le mixa.
  • Încorporați ingredientele uscate (făină, cacao) cu o spatulă, nu cu mixerul.
  • Înainte să îl scoateți din cuptor, faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că checul este bine copt și în mijloc.
  • Pentru felii frumoase, tăiați checul numai după ce se răcește complet.
Felii de chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale

Întrebări frecvente

Se poate face fără migdale?

Desigur, le puteți omite sau înlocui cu alt tip de nuci.

Pot folosi zahăr brun?

Da, dar va schimba ușor aroma și culoarea checului.

Se poate face în altă formă decât chec?

Da, compoziția merge și pentru brioșe; ajustați timpul de coacere la 20-25 minute.

Trebuie neapărat să cern făina și pudra de cacao?

Da, este important pentru o textură fină și pentru a evita cocoloașele.

De ce s-a lăsat checul meu după coacere?

Posibil să fi fost amestecat prea energic sau nu a fost copt suficient.

Alte rețete de chec pufos pe care să le încercați

Dacă v-a plăcut această rețetă de chec din albușuri cu cacao și migdale, vă las mai jos și alte rețete asemănătoare pe care le-am făcut și care au avut succes la noi în familie:

  • felii de chec umed cu ciocolata
    Chec umed cu ciocolată, cea mai ușoară rețetă
  • reteta chec cu lamaie si mac
    Chec cu lămâie și mac - cea mai bună rețetă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi
  • Chec cu vișine și cacao
    Chec cu vișine proaspete sau congelate. Rețeta de pandișpan pufos cu cacao și fructe.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale

Chec din albușuri cu cacao și migdale – rețetă simplă și delicioasă

Nu arunca albușurile rămase! Încearcă această rețetă de chec din albușuri și cacao! Pufos, economic, perfect pentru orice ocazie!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 1 chec
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tava chec sau cozonac
tavă chec
spatulă

Ingrediente
 

  • 6 buc. albușuri (~ 180 grame)
  • 140 g făină tip 000
  • 40 g cacao neagră
  • 140 g zahăr tos
  • 1 linguriță coajă de portocală
  • 50 g fulgi de migdale
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă care nu cade de pe teluri. Dacă întoarceți castronul cu fundul în sus, ar trebui ca toată spuma să stea la locul ei, să nu cadă.
    6 albusuri batute cu mixerul pentru reteta de chec din albusuri
  • Adăugați zahărul și mixați din nou până când spuma se întărește și devine ușor lucioasă.
    albusuri batute spuma
  • Cerneți făina împreună cu pudra de cacao peste spuma de albușuri. Tot acum adăugați coaja de portocală și feliile de migdale.
    faina si cacao cernute prin sita peste spuma de albusuri
  • Încorporați ingredientele uscate cu un tel de mână sau cu o spatulă și cu mișcări ușoare de jos în sus. Checul nu conține praf de copt și doar aerul înglobat în albușuri îl va face să crească.
    preparare aluat cu cacao
  • Turnați aluatul în forma unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Presărați deasupra câțiva fulgi de migdale, pentru decor.
    fulgi de migdale presarati in tava de chec din albusuri
  • Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 18 de grade pentru 30 de minute. Timpul de coacere poate diferi în funcție de cuptor, așa că e bine să faceți testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că checul este copt.
    testul cu scobitoarea pe un chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale
Valori nutriționale
Chec din albușuri cu cacao și migdale – rețetă simplă și delicioasă
Valori per porție
Calorii
1428
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
33
g
51
%
Carbohidrați
 
275
g
92
%
Fibre
 
24
g
100
%
Zahăr
 
143
g
159
%
Proteine
 
36
g
72
%
Vitamina A
 
3
IU
0
%
Calciu
 
209
mg
21
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • reteta chec turta dulce cu mere rase si nuci
    Chec turtă dulce cu mere rase și nuci - rețeta de turtă dulce la tavă
  • trei felii taiate de chec cu nuci
    Chec cu mere și nuci - rețeta de post explicată pas cu pas
  • Chec pufos fara praf de copt
    Chec pufos - rețeta fără praf de copt
  • Banana Bread cu ciocolata
    Banana Bread cu ciocolată - cel mai bun chec cu banane
565 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.