Go Back
+ servings
Pilaf de orez cu rosii si patrunjel
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Pilaf de orez cu roșii și pătrunjel

Preparare5 minutes
Gătire30 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Retete de post
Porții: 4 porții

Ingrediente

Mod de preparare

  • Tăiați ceapă mărunt și o căliți în uleiul în încins. Dacă folosiți multicookerul, alegeți programul de sotare (Sauté). 
  • Când ceapa s-a înmuiat, adăugați orezul spălat și scurs bine de apă și lăsați-l să se călească și el  alături de ceapă, timp de 3-4 minute, amestecând des în acest timp ca să nu se prindă de fundul vasului. 
  • Turnați cei 600 ml de apă, adăugați sare și piper după gust și treceți multicookerul pe programul de gătit orez (Rice). Dacă nu folosiți multicookerul, cel mai simplu este să dați crațița la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade. În acest fel nu stați cu grijă că se lipește orezul. 
  • Când orezul este gata, bine umflat și cremos (cu 10 minute înainte ca multicookerul  să termine programul), adaugați roșiile din conservă, amestecați și mai lăsați orezul la cuptor încă 10 minute. Fără multicooker, lăsați orezul la cuptor cam 20 de minute, apoi adăugați roșiile și îl mai lăsați încă 10 minute la cuptor.
  • Adăugați pătrunjel tocat mărunt, amestecați și serviți pilaful cât e cald.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!