Pilaf de orez cu roșii și pătrunjel, cea mai simplă mâncare de post din câte știu eu și una dintre cele mai bune. De fapt, nu știu cum se face, dar mâncărurile astea simple, cu ingrediente puține și banale, sunt mereu extraordinar de bune, ați observat și voi asta? 🙂

Dacă vă uitați la lista de ingrediente pentru rețeta asta o să vedeți că în afară de o cană de orez, o ceapă și niște sos de roșii - de preferat din cel făcut astă vară - nu ne trebuie mai nimic.
Și totuși ce rezultat cremos și delicios! Ce aromă minunată de roșii coapte și pătrunjel! Rețeta asta o fi de post, dar noi o consumăm cu aceeași plăcere și în afara postului, drept garnitură lângă vreo carne la grătar sau la cuptor.

Mod de preparare pilaf de orez cu roșii și pătrunjel
Cum se face minunăția asta de pilaf de orez cu roșii și pătrunjel? Păi la fel de simplu ca orice altă mâncare pe bază de orez.
Vezi aici rețeta mea de pilaf de găină.
Dacă aveți un multicooker (al meu este acest model de la Heinner) tot ce aveți de făcut este să folosiți programul Sauté pentru călit ceapa și apoi programul Rice pentru orez.
Dacă nu aveți (încă) un multicooker, ceapa se călește clasic, într-o cratiță, apoi orezul se bagă la cuptor ca să nu stăm cu grijă că se lipește. Simplu de tot, în ambele variante! O să vă placă, știu sigur! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 200 g orez alb (am folosit Deroni Camolino)
- 1 ceapă albă, mijlocie
- 50 ml ulei
- 600 ml apă
- 200 ml roșii din conservă (de preferat de casă)
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați ceapă mărunt și o căliți în uleiul în încins. Dacă folosiți multicookerul, alegeți programul de sotare (Sauté).
- Când ceapa s-a înmuiat, adăugați orezul spălat și scurs bine de apă și lăsați-l să se călească și el alături de ceapă, timp de 3-4 minute, amestecând des în acest timp ca să nu se prindă de fundul vasului.
- Turnați cei 600 ml de apă, adăugați sare și piper după gust și treceți multicookerul pe programul de gătit orez (Rice). Dacă nu folosiți multicookerul, cel mai simplu este să dați crațița la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade. În acest fel nu stați cu grijă că se lipește orezul.
- Când orezul este gata, bine umflat și cremos (cu 10 minute înainte ca multicookerul să termine programul), adaugați roșiile din conservă, amestecați și mai lăsați orezul la cuptor încă 10 minute. Fără multicooker, lăsați orezul la cuptor cam 20 de minute, apoi adăugați roșiile și îl mai lăsați încă 10 minute la cuptor.
- Adăugați pătrunjel tocat mărunt, amestecați și serviți pilaful cât e cald.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Mihaela a zis
Excelent rezultat! Merge de minune cu peste afumat alaturi.
Iuliana Sbîrnea a zis
Tare mult mă bucur că v-a plăcut!
Mihai a zis
Cat timp sta orezul in cuptor pana sa fie adaugate rosiile?
Multumesc.
Iuliana a zis
Cam 20 de minute. Puneți roșiile și îl mai lăsați încă 10 minute. În funcție de tipul de orez ar trebui să fie gata.
Rodica a zis
Foarte bun ! O mancarica gustoasa și ușor de făcut !👏👏👏
Iuliana Sbîrnea a zis
Așa este, 2-3 ingrediente, simplu și bun!
Mă bucur mult că v-a plăcut. Numai bine! 🙂
Vio a zis
Prima dezlegare s-a dus. Simplu și sigur bun. L-aș alege garnitură de Florii, pentru niște fructe de mare trase la tigaie. După gustul meu, cu ceapa aș pune și un picuț de fulgi de chilli. În rest, toate cele bune! Sunteți la înălțime.
Iuliana a zis
Da, merge perfect și la pește! De fapt noi l-am pus de Bunavestire lângă niște păstrăvi făcuți la cuptor 🙂