Fierbeți cartofii în coajă, lăsați-i să se răcească, apoi curățați-i și pasați-i cu o furculiță.
Fierbeți orezul în 150 ml de apă cu un praf de sare, ca pentru pilaf. Lăsați-l să se răcească.
Tocați ceapa mărunt și căliți-o în ulei până devine translucidă.
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tava de la aragaz.
Amestecați cartofii cu ceapa călită, orezul, usturoiul trecut prin presă, sare, piper, boia și pătrunjel tocat fin.
Cu palmele ușor umezite, formați chifteluțe pe care le așezați în tavă. Dacă cumva compoziția vi se pare prea moale, adăugați o lingură de făină și amestecați.
Dați tava la cuptor pentru 25 de minute, apoi întoarceți chifteluțele să se rumenească și pe partea cealaltă. Vor fi foarte fragede și moi, ajutați-vă de o lingură ca să le puteți întoarce mai ușor.
Lăsați chifteluțele încă 15 minute la cuptor (sau până când sunt rumenite frumos), apoi le scoateți cu grijă pe un platou și le lăsați să se răcească sau le serviți imediat.