Go Back
+ servings
File de macrou la tigaie
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

File de macrou la tigaie cu sos de roșii și pătrunjel

Preparare15 minutes
Gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 4 fileuri de macrou
  • boabe de piper sau piper măcinat
  • cimbru sau cimbrișor proaspăt

sos de lămâie cu muștar

  • sucul și coaja rasă de la două lămâi
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurițe de muștar
  • un praf de sare

sos de roșii cu pătrunjel

  • 3-4 roșii mari, cărnoase
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 3-4 căței de usturoi
  • cimbrișor sau cimbru proaspăt
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Începeți prin a pregăti sosul de lămâie: puneți în blener toate ingredientele din listă și mixați de câteva ori să se omogenizeze.
  • Așezați fileurile de macrou într-un castron adânc și turnați peste ele cam jumătate din sosul de lămâie. Adăugați piper și cimbrișor și amestecați puțin, pentru ca sosul să îmbrace peste tot fileurile de pește.
  • Lăsați fileurile să se marineze timp de 10 minute.
  • Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline în care se călesc câteva minute usturoiul trecut prin presă și ceapa verde tăiată rondele fine.

  • Se adaugă apoi roşiile tăiate cubuleţe mici, sare, piper și cimbrișor.

  • Se lasă sosul să dea sosul doar 2-3 clocote cât să se înmoaie foarte puţin cuburile de roşii, dar să nu se gătească complet.
    Când sosul e gata, presărați pătrunjel proaspăt tocat fin.
  • Fileurile de pește se scurg puțin de sosul de lămâie în care au stat și se pun într-o tigaie încinsă câte 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Puneți sosul de roșii pe un platou, iar deasupra așezați fileurile de pește rumenite.
  • Serviți fileul de macrou cu sos de roșii alături de sosul de lămâie păstrat din care fiecare își poate turna după dorință.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!