• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    File de macrou la tigaie cu sos de roșii și pătrunjel

    Publicat la 14 august 2019 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    File de macrou la tigaie, un prânz rapid, natural și sănătos. Cum se pregătește fileul de pește rapid și cu puține grăsimi. Câte minute se gătește macroul la tigaie.

    Despre macrou, numai de bine! Nu e el pește de-al nostru, de Dunăre, așa cum prefer eu, dar e foarte gustos și îl găsim ușor, în stare congelată, atât întreg, cât și filetat.

    File de macrou la tigaie

    Pe mine o pungă de fileuri de macrou lăsată în congelator mă salvează de foarte multe ori când nu mai știu ce să gătesc. Macroul oricum nu are prea multe oase, dar prefer fileurile pentru că au exact mărimea potrivită pentru o porție decentă, cu ceva garnitură lângă ea. Un macrou întreg e de multe ori prea mare.

    Macroul e un pește gras, care se pretează la multe mâncăruri, preparat atât la grătar, cât și la tigaie, sau la tavă, în cuptor.

    Vedeți aici rețeta mea de varză cu macrou, foarte gustoasă și sățioasă. O fac mai ales în posturile ortodoxe, în zilele când sunt dezlegări la pește. Alteori fac rondele de macrou la tavă. Este rețeta preferată a soțului meu, la care pun alături o garnitură de cartofi natur. O rețetă foarte simplă, dar atât de bună!

    File de macrou la tigaie

    Mod de preparare file de macrou la tigaie cu sos de roșii și pătrunjel

    Rețeta de astăzi este cumva, o combinație de 2 rețete cu pește care mi-au plăcut mult. Am folosit sosul de lămâie cu muștar de la rețeta de biban de mare la cuptor iar pentru garnitură, m-am inspirat din sosul toscan pe care l-am avut la rețeta boierească cu păstrăv.

    Am lăsat fileurile de macrou să se marineze cam 10 minute în sos de lămâie asezonat cu cimbrișor și boabe de piper, apoi l-am pus în tigaie pentru câteva minute pe fiecare parte.

    File de macrou la tigaie

    Între timp, într-o tigaie separată am pregătit un sos de roșii proaspete tăiate cubulețe, cu ceapă verde, usturoi și cimbrișor. Când sosul a fost gata, i-am presărat mult pătrunjel verde.

    Vară fiind, noi obișnuim să mâncăm mai ușor și mai dietetic în perioada asta, dar dacă simțiți nevoia unui meniu mai consistent, puteți pune lângă pește un piure de cartofi sau o garnitură de orez.

    Noi l-am servit doar cu sosul de roșii și fiecare a mai prelins peste bucățile rumenite de pește cât sos de lămâie a dorit. Sosul de lămâie este foarte cremos, acrișor și are o aromă plăcută de muștar.

    Un regal de arome într-o rețetă atât de simplă și de ușoară! Sper să vă placă și vouă! 🙂

    • File de macrou la tigaie
    • File de macrou la tigaie

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    File de macrou la tigaie

    File de macrou la tigaie cu sos de roșii și pătrunjel

    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 4 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 4 fileuri de macrou
    • boabe de piper sau piper măcinat
    • cimbru sau cimbrișor proaspăt

    sos de lămâie cu muștar

    • sucul și coaja rasă de la două lămâi
    • 150 ml ulei
    • 2 lingurițe de muștar
    • un praf de sare

    sos de roșii cu pătrunjel

    • 3-4 roșii mari, cărnoase
    • 30 ml ulei de măsline
    • 2-3 fire de ceapă verde
    • 3-4 căței de usturoi
    • cimbrișor sau cimbru proaspăt
    • sare și piper după gust
    • pătrunjel proaspăt

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Începeți prin a pregăti sosul de lămâie: puneți în blener toate ingredientele din listă și mixați de câteva ori să se omogenizeze.
    • Așezați fileurile de macrou într-un castron adânc și turnați peste ele cam jumătate din sosul de lămâie. Adăugați piper și cimbrișor și amestecați puțin, pentru ca sosul să îmbrace peste tot fileurile de pește.
    • Lăsați fileurile să se marineze timp de 10 minute.
    • Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline în care se călesc câteva minute usturoiul trecut prin presă și ceapa verde tăiată rondele fine.

    • Se adaugă apoi roşiile tăiate cubuleţe mici, sare, piper și cimbrișor.

    • Se lasă sosul să dea sosul doar 2-3 clocote cât să se înmoaie foarte puţin cuburile de roşii, dar să nu se gătească complet.
      Când sosul e gata, presărați pătrunjel proaspăt tocat fin.
    • Fileurile de pește se scurg puțin de sosul de lămâie în care au stat și se pun într-o tigaie încinsă câte 2-3 minute pe fiecare parte.
    • Puneți sosul de roșii pe un platou, iar deasupra așezați fileurile de pește rumenite.
    • Serviți fileul de macrou cu sos de roșii alături de sosul de lămâie păstrat din care fiecare își poate turna după dorință.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    File de macrou la tigaie

    Din aceeași categorie

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • sardine la cuptor
      Sardine la cuptor în stil grecesc cu usturoi și oregano
    • Paella cu fructe de mare
      Paella cu fructe de mare, rețeta clasică spaniolă
    • pastrav somonat la cuptor cu legume
      Păstrăv somonat cu legume de vară - rețeta de pește întreg la cuptor

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Mariana

      august 29, 2020 at 4:11 pm

      Buna
      Azi am gatit reteta d voastra .... si a fost foarte bun... eu am facut langa sos si niste cartifi natur cu patrunjel...demential.... sosul de lamaie este foarte bun.... nu am mai gatit sosul acesta!!!!
      Multumesc !!!?

      Răspunde
      • Iuliana

        august 29, 2020 at 4:19 pm

        5 stars
        Dragă Mariana, mă bucur mult că ți-a plăcut rețeta. Să vă fie de bine masa! Te mai aștept pe la mine! 🙂

        Răspunde
    2. Carmen

      august 14, 2019 at 8:32 am

      Pare grozava, astazi o fac. Nu aveam nici o idee asa ca voi pacatui cu a ta. Multumeeesc!

      Răspunde
      • Iuliana

        august 14, 2019 at 9:08 am

        Draga Carmen, ma bucur ca te-am inspirat! Sper sa iti placa. Pofta buna! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.