Spălați roșiile și puneți-le în sticle sau borcane.
Adăugați cimbrul, leușteanul sau busuiocul.
Puneți sare neiodată în fiecare sticlă sau borcan. Dacă folosiți sticle sau borcane mici, de 370-400 g, puneți o linguriță rasă de sare. La borcanele mari, de 800 g puneti 2 lingurițe rase.
Umpleți sticlele cu apă și înfiletați capacele. Verificați fiecare sticlă și asigurați-vă că nu curge apă pe lângă capace.
Înfășurați sticlele în ziare și așezați-le la fiert într-o oală înaltă și încăpătoare. Umpleți oala cu apă până ajunge cam la ¾ din înălțimea sticlelor.
Fierbeți sticlele cu roșii timp de 1 oră (60 de minute) de când apa din oală începe să fiarbă.
Stingeți focul și lăsați conservele să se răcească lent, în apa în care au fiert, apoi le ștergeți și le depozitați într-o cămară răcoroasă.
Folosiți roșiile cherry conservate în saramură la ciorbe, tocănițe, ghiveci, etc. Dacă folosiți și saramura în care au fiert acestea, aveți grijă câtă sare puneți la gătit!