Go Back
+ servings
Ardei umpluți de post
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci

Ardei umpluți de post cu orez și ciuperci, o rețetă de post simplă, ieftină și foarte gustoasă.
Preparare15 minutes
Gătire45 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10 ardei umpluți
Calories: 190kcal

Ingrediente

  • 10 ardei grași (proaspeți sau congelați)
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe uscate, mari
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras/kapia
  • 250 g ciuperci proaspete (sau 200 g congelate/din conservă)
  • 200 g orez cu bob rotund
  • 700 ml suc de roșii
  • 500 ml apă
  • 2 linguri de făină
  • sare și piper după gust
  • cimbru, frunze de dafin
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Tocați ceapa mărunt, ardeiul kapia cubulețe, dați morcovul pe răzătoare și căliți-le pe toate în puțin ulei încins.
  • Când ceapa devine sticloasă, adăugați ciupercile tăiate mărunt și lăsați-le să se călească, amestecând din când în când până se înmoaie și își lasă puțină zeamă.
  • Puneți în tigaie orezul spălat în câteva ape, amestecați și lăsați-l 1-2 minute să absoarbă aromele legumelor. Dacă zeama lăsată de ciuperci nu e suficientă, adăugați puțină apă (70-100 ml).
  • Puneți 2 linguri de suc de roșii, puțin pătrunjel proaspăt tocat, sare, piper și restul de mirodenii după gust.
  • Dați tigaia deoparte și lăsați umplutura să se răcorească puțin, apoi umpleți ardeii. Dacă folosiți ardei congelați, nu este nevoie să îi dezghețați înainte.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Treceți capătul ardeilor prin făină, că să se creeze o peliculă ce nu va lăsa umplutura să iasă afară în timp ce fierb ardeii.
  • Într-o cratiță potrivită ca mărime, puneți ardeii în așa fel încât să stea unul lângă altul, vertical, nu culcat.
  • Pregătiți sosul amestecând sucul de roșii, apa și condimente după gust. Turnați sosul peste ardei.
  • Acoperiți cratița cu un capac sau cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 30 de minute.
  • După 30 de minute îndepărtați capacul sau folia, stropiți ardeii cu sosul din tavă și lăsați-i să mai fiarbă în cuptor încă vreo 15 minute până sunt frumos rumeniți.
  • Serviți ardeii umpluți de post cât sunt calzi, cu pătrunjel proaspăt tocat. Dacă nu țineți post, puteți adăuga iaurt sau smântână.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 190kcal | Carbohidrați: 31g | Proteine: 5g | Grăsimi: 6g | Fibre: 5g | Zahăr: 10g