Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Conserve

Bulion de roşii cu ardei kapia

1349 shares
Mergi la rețetă

După cum v-am povestit, săptămâna trecută am făcut suc de roşii rapid, 100% natural (vezi aici reţeta) . La cât de usor a fost de făcut şi mai ales la cât bun a ieşit, mi-am zis că în niciun caz nu ne va ajunge până spre vara viitoare, aşa că ar fi cazul să suplimentez stocurile din cămară.

Bulion de roşii cu ardei kapia

Mod de preparare bulion de roşii cu ardei kapia

Pentru diversitate, de data asta am făcut bulion de roşii cu ardei kapia. Un fel de 2 în 1, la fel de uşor de făcut ca şi sucul de roşii dar mai "scăzut" cum zic gospodinele şi cu un gust mai bogat, dat de ardeii graşi pe care i-am adăugat în reţetă.

Modul de preparare este aproape identic. Ca să nu arunc nimic din roşii, am preferat să le pasez foarte bine la blender. Tot acolo am dat drumul şi ardeilor tăiaţi cubuleţe potrivite. Amestecul obţinut l-am lăsat la fiert până când am fost eu mulţumită de consistenţa bulionului.

Bulion de roşii cu ardei kapia

Am vrut un bulion mai scăzut decât sucul de roşii, dar în niciun caz gros "de întins pe pâine" cum e cel cumpărat! Vă spun doar orientativ că eu am avut 5 kg de roşii prunişoare, (roşii Roma, aceasta este denumirea soiului) la care am pus 4 ardei kapia mari. Amestecul l-am fiert timp de 80 de minute (de când a început să clocotească) şi am obţinut 3,2 litri de bulion. Nu le-am fotografiat pe toate, pentru că nici n-ar fi încăput în poze 🙂 După ce l-am turnat în sticle, le-am sterilizat prin fierbere la bain marie înca 20 de minute.

Multe cititoare mi-au spus legat de sucul de roşii că nu mai este nevoie de această sterilizare suplimentară a bulionului după ce a fost pus în sticle. Că este suficient să fie lăsat la dunst, adică să se răcească lent, acoperit cu pături până a doua zi. Probabil că aşa este. Cum eu însă locuiesc la bloc, iar cămara mea nu este foarte răcoroasă, am preferat să nu risc şi l-am sterilizat aşa cum am făcut şi în ceilalţi ani. Voi procedaţi cum doriţi, în funcţie de condiţiile de depozitare pe care le aveţi şi de experianţa din anii precedenţi.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Bulion de roşii cu ardei kapia

Bulion de roşii cu ardei kapia

5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour 20 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 40 minutes minutes
Număr de porții: 3 .2 litri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 5 kg de roşii cărnoase (eu am folosit roşii prunişoare, sau roşii Roma)
  • 4 ardei kapia mari
  • 4 linguriţe de sare neiodată
  • 2 linguriţe de zahăr

Instrucțiuni de preparare
 

  • Roşiile spalate şi curăţate de părţile necomestibile, se taie felii şi se toacă foarte bine la robot sau la blenderul vertical până nu mai rămân urme de coji sau seminţe. Dacă aveţi o maşină de tocat cu dispozitiv special de pasat şi îndepărtat seminţele, o puteţi folosi.
  • La fel procedaţi şi cu ardeii kapia.
  • Puneţi sucul de roşii la fiert împreună cu pasta de ardei obţinută. Adăugaţi de la început 4 linguriţe de sare neiodată şi 2 linguriţe de zahăr.
  • Lăsaţi sucul la fiert mai mult sau mai puţin, în funcţie de cât de gros/concentrat vreţi să fie bulionul. Cu cât îl fierbeţi mai mult, cu atât apa din roşii se va evapora şi veţi avea un bulion mai gros şi mai concentrat. Eu l-am fiert 80 de minute (de când a dat primul clocot).
  • Sticlele sau borcanele pe care urmează să le folosiţi trebuiesc în prealabil spălate cu apă şi detergent şi sterilizate. Sterilizarea se face băgându-le pentru 15 minute în cuptorul încins la 150 de grade.
  • După sterilizare, aşezaţi sticlele (sau borcanele) pe un suport metalic (de exemplu o tavă) care să preia diferenţa de temperatură şi umpleţi-le pe rând cu bulionul fierbinte. Înfiletaţi bine capacele şi verificaţi să nu curgă.
  • Alegeţi o oală potrivită ca mărime în care să încapă toate sticlele şi care să poată fi umplută cu apă până aproape de gâtul acestora. Dacă nu încap toate într-un singur vas, folosiţi 2 oale.
  • Aşezaţi un prosop sau un ziar pe fundul oalei în care fierbeţi sticlele pentru ca acestea sa nu intre în contact direct cu metalul.
  • Fierbeţi sticlele cu bulion, apoi lăsaţi-le să se răcească în oală până a doua zi când le ştergeţi, le etichetaţi frumos şi le depozitaţi în cămară.
  • Dacă aţi respectat toţi paşii de sterilizare a borcanelor şi de fierbere, sucul obţinut va rezista perfect chiar şi mai mult de un an de zile.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

IMPORTANT:

Pentru sterilizarea în cuptor a borcanelor și a capacelor, urmăriți clipul video de mai jos. Click pe fotografie!

Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, vă puteți abona chiar acum pentru a nu pierde rețetele sau materialele utile difuzate pe canal! Click aici pentru abonare!

Bulion de roşii cu ardei kapia

Vă doresc spor la preparat bulion de roşii cu ardei kapia!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcane și capace sterilizate în cuptor, așezate în tavă la 150 de grade timp de 15 minute – pas esențial pentru conserve de casă sigure
    Cum se sterilizează borcanele și capacele pentru conserve – Metode simple și sigure
  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
1349 shares

Comentarii

  1. Ivanescu Brindusa a zis

    iulie 25, 2019 at 2:50 pm

    As dori sa incerc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 25, 2019 at 3:29 pm

      Va sugerez sa faceti mai intai o cantitate mica si sa testati sa vedeti cum va place. Daca e pe gustul dumneavoastra, faceti apoi o cantitate mai mare.

      Răspunde
  2. Mihaela Damaceanu a zis

    septembrie 09, 2017 at 11:49 am

    Si pe asta as vrea sa il fac. Din aceleasi considerente pe care le-am spus mai inainte. Nu prea stiu cand, saptamana viitoare merg la nunta. Asta este deja programata... Te pup, harnicuta mea!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 09, 2017 at 12:31 pm

      Lasa ca o sa vina si vremea sa ai mai mult timp liber si eu tot aici voi fi, ca si reteta sucului de rosii :)))) Pup! Distractie placuta la nunta!

      Răspunde
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.