Go Back
+ servings
peste uscat cu orez
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Pește uscat cu orez

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 300 g pește uscat mărunt
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă uscată
  • 1 ardei gras
  • ½ cană orez cu bob rotund
  • piper, cimbru uscat

Mod de preparare

  • Opăriți peștele timp de 5 minute în apă clocotită pentru a-l curăța de praf și a-l desăra.
  • Aruncați apa în care l-ați opărit și puneți peste pește cam 2 căni de apă curată. Lăsați-l la fiert cam 10 minute, timp în care vă ocupați de legume.
  • Într-o tigaie încăpătoare căliți în ulei încins, ceapa și ardeiul tocate mărunt.
  • Adăugați orezul și puțin câte puțin din apa în care a fiert peștele. Ar trebui să puneți cam o cană și jumătate de lichid.
  • Nu cred că mai e nevoie să adăugați sare, depinde și cât de sărat a fost peștele. Gustați și decideți. Adăugați piper măcinat proaspăt și cimbru uscat.
  • Spre final puneți și peștele în tigaie și lăsați mâncarea să mai dea câteva clocote. Lăsați orezul cu pește să se odihnească sub capac 10 minute înainte de servire.
  • Se servește cald.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!