Opăriți peștele timp de 5 minute în apă clocotită pentru a-l curăța de praf și a-l desăra.
Aruncați apa în care l-ați opărit și puneți peste pește cam 2 căni de apă curată. Lăsați-l la fiert cam 10 minute, timp în care vă ocupați de legume.
Într-o tigaie încăpătoare căliți în ulei încins, ceapa și ardeiul tocate mărunt.
Adăugați orezul și puțin câte puțin din apa în care a fiert peștele. Ar trebui să puneți cam o cană și jumătate de lichid.
Nu cred că mai e nevoie să adăugați sare, depinde și cât de sărat a fost peștele. Gustați și decideți. Adăugați piper măcinat proaspăt și cimbru uscat.
Spre final puneți și peștele în tigaie și lăsați mâncarea să mai dea câteva clocote. Lăsați orezul cu pește să se odihnească sub capac 10 minute înainte de servire.
Se servește cald.