Go Back
+ servings
Islere cu nuci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Ișlere cu nucă și gem

Preparare10 minutes
Gătire12 minutes
La rece30 minutes
Timp total52 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 25 bucăți

Ingrediente

biscuiții

  • 250 g făină tip 000
  • 180 g unt cu min. 80% grăsime, la temperatura camerei
  • 100 g miez de nucă măcinat fin (prăjit sau nu)
  • 1 gălbenuș
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon
  • 1 praf de sare

umplutura

  • magiun de prune (sau orice alt gem mai consistent, bine legat)

glazura

  • 50 g ciocolată neagră (am folosit Nestle Dessert Noir)
  • 1 linguriță ulei

opțional

  • miez de nucă pentru decor

Mod de preparare

  • Rumeniți miezul de nucă pentru 5-10 minute în cuptor, sau într-o tigaie pe aragaz. Dacă îl rumeniți în tigaie, va trebui să amestecați continuu ca să nu se ardă pentru că devine amar.
  • Lăsați nuca să se răcească, apoi o măcinați fin.
  • Mixați untul cu zahărul, sarea și gălbenușul până când obțineți o consistență cremoasă.
  • Adaugați făina și nuca măcinată și încorporați-le folosind mixerul sau o spatulă.
  • Nu frământați prea mult, ci doar până când reușiți să formați o bilă de aluat.
  • Puneți aluatul într-o pungă, sau înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru 30 de minute.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Presărați blatul de lucru cu puțina făină, apoi, folosind sucitorul, întindeți o foaie de 4-5 mm grosime.
  • Decupați fursecurile cu un decupator sau un pahar. Ale mele au 4,5 cm diametru. Le puteți face și puțin mai mari, dacă doriți.
  • Marginile care rămân, le adunați la un loc, le întindeți și decupați alte fursecuri.
  • Puneți fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt și le dați la cuptor pentru 12-15 minute.
  • Lăsați fursecurile să se răcească, apoi le lipiți două câte două cu magiun de prune.

glazura și decor

  • Mărunțiți ciocolata cu un cuțit. Puneți peste ciocolată o linguriță de ulei, apoi o topiți pe baie de abur.
  • Puneți câte o linguriță de ciocolată topită pe fiecare fursec, apoi, cât ciocolata este încă moale, așezați deasupra un miez de nucă.
  • Lăsați glazura să se usuce într-un loc răcoros.
  • Ișlerele se înmoaie și devin tot mai fragede de la o zi la alta, așa că e bine să le pregătiți cu 2-3 zile înainte.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!