Go Back
+ servings
Tiramisu cu capsuni
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Tiramisu cu căpșuni

Tiramisu cu căpșuni, rețeta cu cremă de mascarpone și ouă sterilizate la bain marie. Tiramisu de primăvară, delicios și răcoritor.
Preparare30 minutes
la rece12 hours
Timp total12 hours 30 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Italiana
Porții: 6 porții
Calories: 814kcal

Ingrediente

sirop de căpșuni (coulis de căpșuni)

crema de mascarpone

  • 500 g mascarpone
  • 5 ouă mici (separate gălbenușuri+albușuri)
  • 200 g zahăr (100+100)
  • 10 ml extract de vanilie

în plus

  • aprox. 24 pișcoturi de șampanie
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 5-6 căpșuni tăiate cuburi sau felii
  • aprox. 100 g căpșuni pentru decor
  • opțional - flori comestibile pentru decor

Mod de preparare

sirop de căpșuni (coulis de căpșuni)

  • Într-o crăticioară puneți la fiert căpșunile, cu zaharul, sucul și coaja rasă de lămâie, doar până când fructele se înmoaie, iar zahărul este complet dizolvat.
  • Pasați totul cu blenderul și lăsați siropul să se răcească cât timp vă ocupați de cremă.

crema de mascarpone

  • Puneți gălbenușurile și 100 g zahăr într-un vas la bain marie. Amestecați continuu cu un tel de mână până când zaharul este dizolvat. Lăsați crema să se răcească. Amestecați din când în când să nu prindă pojghiță deasupra.
  • Puneti albușurile cu restul de 100 g zahăr la bain marie. Amestecați până se dizolvă complet zahărul.
  • Mixați albușurile până când se răcesc și devin spumă tare care nu cade de pe teluri.
  • Într-un bol încapător puneți brânza mascarpone, gălbenușurile și extractul de vanilie. Omogenizați.
  • Încorporați spuma de albușuri în crema de mascarpone. Amestecați ușor, cu mișcări de jos în sus pentru a nu scoate aerul încorporat în albușuri

asamblare și decor

  • Alegeți un vas cu dimensiuni de aprox. 20x20 cm. Puneți 2 linguri de cremă pe fundul vasului, apoi începeți să așezați pișcoturile după ce le treceți pe fiecare prin siropul de căpșuni.
  • Peste primul strat de pișcoturi puneți jumătate din cantitatea de cremă și presărați căpșunile tăiate felii sau cuburi.
  • Așezați și al doilea strat de pișcoturi trecut prin sirop și din nou un strat de cremă.
  • Dați prăjitura la frigider pentru cel puțin 4 ore, dar e de preferat să o lăsați peste noapte. Tiramisu e întotdeauna mai bun a doua zi.
  • Înainte de servire, decorați tiramisu cu pudră de cacao, căpșuni proaspete și flori comestibile.

Video

Notă

  1. Pentru o variantă cu mai puține calorii, puteți în locui zahărul cu un îndulcitor natural, de exemplu Green Sugar sau Eritritol
 
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 814kcal | Carbohidrați: 85g | Proteine: 16g | Grăsimi: 45g | Colesterol: 317mg | Fibre: 2g | Zahăr: 54g | Vitamina A: 1618IU | Calciu: 172mg