• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu căpșuni

    Tiramisu cu căpșuni - cea mai bună rețetă

    Publicat la 25 mai 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Tiramisu cu căpșuni, rețeta cu cremă de mascarpone și ouă sterilizate la bain marie. Tiramisu de primăvară, delicios și răcoritor.

    Știți ce face diferența între un tiramisu oarecare și unul extraordinar? Comoditatea noastră 😀 Sau cel puțin asta este concluzia la care am ajuns eu după ce am făcut tiramisu în fel și chip: cu ouă crude, fără ouă, cu ouă sterilizate, etc.

    De data asta am vrut să îl fac cu ouă și nu oricum, ci cu albușurile și gălbenușurile sterilizate separat și cu bezeaua de albușuri încorporată încet, încet, în crema de marcarpone. A rezultat o cremă de vis! Atât de fină și de aerată și incredibil de gustoasă!

    Puteți vedea în rețeta video de pe YouTube ce consistență grozavă are această cremă. Rețeta video o găsiți la finalul postării.

    Tiramisu cu capsuni

    Da, hotărât lucru: varianta aceasta de tiramisu nu se compară nici pe departe cu cea fără ouă, e mult, mult mai bună. E drept că nu e la fel de simplă și de rapidă, dar să fim serioși, nici mare inginerie nu este. Poate că durează jumătate de oră în plus, dar vă asigur că merită cu prisosință atât timpul, cât și efortul.

    Rețeta de astăzi este un tiramisu cu căpșuni. Nu am înmuiat pișcoturile în cafea, așa cum facem la un tiramisu clasic, ci în într-un sirop concentrat de căpșuni (coulis de căpșuni).

    Aroma întregii prăjituri a fost de fructe, foarte ușoară și foarte răcoritoare, exact ce ne trebuie acum, când zilele devin mai calde, la îmbinarea dintre primăvară și vară.

    Tiramisu cu capsuni

    Și pentru că am avut o divergență de opinii în familie dacă aroma de căpșuni se asortează sau nu pudra de cacao clasic presărată pe un tiramisu, am ales să împac toate părerile și l-am decorat jumi-juma, să fie pentru toate gusturile. Eu una zic că se potrivesc de minune. Gustul puțin amărui dat de stratul de cacao chiar pune în evidență aroma căpșunilor.

    Dacă vreți să încercați și alte variante deosebite tiramisu, vă las mai jos și alte rețete delicioase pe care le puteți găsi pe blog:

    • tiramisu înghețat cu zmeură
    • ruladă tiramisu
    • tort tiramisu
    • tiramisu la pahar
    Tiramisu

    Mod de preparare tiramisu cu căpșuni

    Spre deosebire de alte rețete la care am mixat ouăle cu zaharul și le-am încălzit la bain marie, de data asta am separat albușurile de gălbenușuri și le-am încălzit pe rând la bain marie.

    Asta mi-a permis să pot bate albușurile spumă, ca la bezea. Crema a fost suficient de fermă după răcirea prăjiturii, dar textura ei a fost mai aerată, mai "spumoasă". O încântare!

    • Mod de preparare prajitura cu capsuni
    • Tiramisu cu capsuni inainte de ornare
    • Prajitura pudrata cu cacao
    • Tiramisu cu capsuni

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tiramisu cu capsuni

    Tiramisu cu căpșuni

    Tiramisu cu căpșuni, rețeta cu cremă de mascarpone și ouă sterilizate la bain marie. Tiramisu de primăvară, delicios și răcoritor.
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 30 minutes minutes
    la rece: 12 hours hours
    Timp total: 12 hours hours 30 minutes minutes
    Număr de porții: 6 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    blender de mână
    vas sticla 20x20
    vas sticla 20x20 cm
    spatulă

    Ingrediente
     

    sirop de căpșuni (coulis de căpșuni)

    • 250 g căpșuni
    • 100 g zahăr
    • 2 linguri suc de lămâie
    • 1 linguriță coajă de lămâie

    crema de mascarpone

    • 500 g mascarpone
    • 5 ouă mici (separate gălbenușuri+albușuri)
    • 200 g zahăr (100+100)
    • 10 ml extract de vanilie

    în plus

    • aprox. 24 pișcoturi de șampanie
    • 1 lingură pudră de cacao
    • 5-6 căpșuni tăiate cuburi sau felii
    • aprox. 100 g căpșuni pentru decor
    • opțional - flori comestibile pentru decor

    Instrucțiuni de preparare
     

    sirop de căpșuni (coulis de căpșuni)

    • Într-o crăticioară puneți la fiert căpșunile, cu zaharul, sucul și coaja rasă de lămâie, doar până când fructele se înmoaie, iar zahărul este complet dizolvat.
    • Pasați totul cu blenderul și lăsați siropul să se răcească cât timp vă ocupați de cremă.

    crema de mascarpone

    • Puneți gălbenușurile și 100 g zahăr într-un vas la bain marie. Amestecați continuu cu un tel de mână până când zaharul este dizolvat. Lăsați crema să se răcească. Amestecați din când în când să nu prindă pojghiță deasupra.
    • Puneti albușurile cu restul de 100 g zahăr la bain marie. Amestecați până se dizolvă complet zahărul.
    • Mixați albușurile până când se răcesc și devin spumă tare care nu cade de pe teluri.
    • Într-un bol încapător puneți brânza mascarpone, gălbenușurile și extractul de vanilie. Omogenizați.
    • Încorporați spuma de albușuri în crema de mascarpone. Amestecați ușor, cu mișcări de jos în sus pentru a nu scoate aerul încorporat în albușuri

    asamblare și decor

    • Alegeți un vas cu dimensiuni de aprox. 20x20 cm. Puneți 2 linguri de cremă pe fundul vasului, apoi începeți să așezați pișcoturile după ce le treceți pe fiecare prin siropul de căpșuni.
    • Peste primul strat de pișcoturi puneți jumătate din cantitatea de cremă și presărați căpșunile tăiate felii sau cuburi.
    • Așezați și al doilea strat de pișcoturi trecut prin sirop și din nou un strat de cremă.
    • Dați prăjitura la frigider pentru cel puțin 4 ore, dar e de preferat să o lăsați peste noapte. Tiramisu e întotdeauna mai bun a doua zi.
    • Înainte de servire, decorați tiramisu cu pudră de cacao, căpșuni proaspete și flori comestibile.

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    1. Pentru o variantă cu mai puține calorii, puteți în locui zahărul cu un îndulcitor natural, de exemplu Green Sugar sau Eritritol
     
    Valori nutriționale
    Tiramisu cu căpșuni
    Valori per porție
    Calorii
    814
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    45
    g
    69
    %
    Colesterol
     
    317
    mg
    106
    %
    Carbohidrați
     
    85
    g
    28
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    54
    g
    60
    %
    Proteine
     
    16
    g
    32
    %
    Vitamina A
     
    1618
    IU
    32
    %
    Calciu
     
    172
    mg
    17
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
      Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
    • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
      Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
    • prajitura cu capsuni si crema de branza
      Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
    • inghetata de capsuni cu lapte condensat
      Înghețată de căpșuni cu lapte condensat

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.