Clafoutis cu căpșuni
Rețeta de clafoutis cu căpșuni, unul dintre cele mai simple și mai delicioase deserturi. Cum se face clafoutis, ce ingrediente folosim și cât timp se coace.
Preparare5 minutes mins
Gătire35 minutes mins
Timp total40 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: frantuzeasca
Porții: 8
Calories: 203kcal
pentru o formă cu diametrul de 26 cm
în plus
- puțin unt pentru uns tava
- 1 lingură zahăr tos
Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Ungeți cu unt o formă de tartă sau orice alt vas potrivit ca mărime.
Peste unt presărați o lingură de zahăr tos.
Spălați căpșunile, îndepărtați codițele și puneți-le în tava unsă cu unt. Dacă sunt mai mari, tăiați-le în două. Dacă sunt micuțe, le puteți lăsa întregi.
Într-un vas, mixați scurt toate ingredientele din listă, doar cât să se omogenizeze. Turnați aluatul în tavă, peste căpșuni.
Dați tava la cuptor pentru 30-35 de minute, până când prăjitura este bine închegată.
Clafoutis se poate servi cald sau rece și opțional, îl puteti pudra cu zahăr.
Păstrați clafoutis la frigider dacă mai rămâne de pe o zi pe alta.
- Pentru o variantă cu mai puține calorii, puteți înlocui zahărul cu un îndulcitor natural, de exemplu Green Sugar sau Eritritol.
- Prăjitura se poate face în mod similar cu orice alte fructe.
Calorii: 203kcal | Carbohidrați: 23g | Proteine: 4g | Grăsimi: 11g | Colesterol: 96mg | Fibre: 1g | Zahăr: 12g | Vitamina A: 461IU | Calciu: 34mg