Salată orientală
Rețetă de salată orientală cu dressing de muștar și arome echilibrate. Este o salată gustoasă, ieftină, ușor de pregatit și foarte sățioasă.
Preparare1 hour hr
Timp total1 hour hr
Categorie: Salate
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 545kcal
- 1 kg cartofi roz (sau speciali pt. salate)
- 2 morcovi mici
- 1 ceapă roșie
- 3 ouă
- 200 g măsline
- câteva fire de pătrunjel sau de mărar
- piper negru, proaspăt măcinat, după gust
dressing
- 150 ml suc de lămâie sau 30 ml de oțet+120 ml apă
- 100 ml ulei de măsline
- 2 lingurițe de muștar
- 1 linguriță rasă de sare
Fierbeți cartofii în coajă, lăsați-i să se răcească foarte bine, apoi îi curățați și îi tăiați felii.
Morcovii îi fierbeți separat de cartofi, dar trebuiesc mai întâi să fie curățați de coajă. După ce se răcesc, îi tăiați rondele.
Fierbeți ouăle tari și le feliați după ce se răcesc.
Tăiați ceapa solzișori și tocați mărunt pătrunjelul sau mărarul.
Puneți toate ingredientele de mai sus într-un castron încăpător.
Într-un borcan puneți ingredientele pentru dressing: ulei de masline, suc de lămâie, muștar și sare. Agitați borcanul pentru ca toate ingredientele să emulsioneze.
Turnați dressingul peste salată și amestecați cu grijă ca să nu zdrobiți cartofii și ouăle.
Acoperiți salata cu un capac sau o folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire.
Calorii: 545kcal | Carbohidrați: 48g | Proteine: 10g | Grăsimi: 37g | Colesterol: 123mg | Fibre: 7g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 4578IU | Calciu: 92mg