Go Back
+ servings
salata orientala
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Salată orientală

Rețetă de salată orientală cu dressing de muștar și arome echilibrate. Este o salată gustoasă, ieftină, ușor de pregatit și foarte sățioasă.
Preparare1 hour
Timp total1 hour
Categorie: Salate
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 545kcal

Ingrediente

  • 1 kg cartofi roz (sau speciali pt. salate)
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapă roșie
  • 3 ouă
  • 200 g măsline
  • câteva fire de pătrunjel sau de mărar
  • piper negru, proaspăt măcinat, după gust

dressing

  • 150 ml suc de lămâie sau 30 ml de oțet+120 ml apă
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 lingurițe de muștar
  • 1 linguriță rasă de sare

Mod de preparare

  • Fierbeți cartofii în coajă, lăsați-i să se răcească foarte bine, apoi îi curățați și îi tăiați felii.
  • Morcovii îi fierbeți separat de cartofi, dar trebuiesc mai întâi să fie curățați de coajă. După ce se răcesc, îi tăiați rondele.
  • Fierbeți ouăle tari și le feliați după ce se răcesc.
  • Tăiați ceapa solzișori și tocați mărunt pătrunjelul sau mărarul.
  • Puneți toate ingredientele de mai sus într-un castron încăpător.
  • Într-un borcan puneți ingredientele pentru dressing: ulei de masline, suc de lămâie, muștar și sare. Agitați borcanul pentru ca toate ingredientele să emulsioneze.
  • Turnați dressingul peste salată și amestecați cu grijă ca să nu zdrobiți cartofii și ouăle.
  • Acoperiți salata cu un capac sau o folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 545kcal | Carbohidrați: 48g | Proteine: 10g | Grăsimi: 37g | Colesterol: 123mg | Fibre: 7g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 4578IU | Calciu: 92mg