Go Back
+ servings
inghetata de capsuni cu lapte condensat
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat, fină, cremoasă fără ace de gheață. Se face din doar câteva ingrediente, fără aparat special.
Preparare10 minutes
la rece6 hours
Timp total6 hours 10 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 348kcal

Ingrediente

Mod de preparare

  • Pasați căpșunile la chopper până obțineți un piure omogen. Dacă doriți, puteți strecura piureul printr-o sită ca să scăpați de sâmburi.
  • Mixați smântâna pentru frișcă până când obțineți o frișcă fermă și aerată.
  • Puneți peste frișca bătută: laptele condensat, piureul de căpșuni, sucul și coaja de lămâie, vanilia și sarea. Mixați din nou să se omogenizeze compoziția.
  • Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 6 ore sau de seara până dimineața.
  • Scoateți caserola din congelator cu 15 minute înainte de servire.
  • Înghețata de casă cu căpșuni și lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 348kcal | Carbohidrați: 42g | Proteine: 6g | Grăsimi: 18g | Colesterol: 68mg | Fibre: 1g | Zahăr: 39g