• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu căpșuni

    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat

    Publicat la 13 mai 2021 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat, fină, cremoasă fără ace de gheață. Se face din doar câteva ingrediente, fără aparat special.

    Am făcut multă înghețată la viața mea! Pe blog găsiți peste 20 de rețete de înghețată. Ani de zile am scos caserola din congelator și am amestecat compoziția în lupta cu distrugerea acelor de gheață.

    inghetata de capsuni cu lapte condensat

    Pe urmă au apărut aparatele de înghețată care mi-au ușurat mult munca și au îmbunătățit considerabil calitatea înghețatelor mele. Nu era nici aparatul de înghețată vreo fericire, pentru că nu puteam fi prea spontană, adică să mă apuc de înghețată când voiam eu, ci trebuia ca mai întâi să am grijă să bag din timp recipientul în congelator...asta dacă avea loc.

    inghetata de capsuni cu lapte condensat

    Viața mea de mare iubitoare de înghețată s-a schimbat radical abia când am descoperit rețeta de înghețată cu lapte condensat. Adio aparat, adio ace de gheață, am cea mai cremoasă înghețată cu un efort de doar 10 minute. Și o veți avea și voi, căci am scris mai jos tot ce trebuie să știți pentru a face cea mai bună înghețată de căpșuni cu lapte condensat pe care ați mâncat-o vreodată din cele mai naturale și mai bune ingrediente cu putință.

    După ce înțelegeți cum funcționează rețeta o veți adapta și la alte ingrediente pentru a obține: înghețată de ciocolată albă sau neagră, de vanilie sau din orice fructe vreți voi.

    Cuprins
    • Ingrediente pentru rețeta de înghețată cu lapte condensat
    • Alte rețete rapide în care căpșunile sunt vedete
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente pentru rețeta de înghețată cu lapte condensat

    ingrediente

    Da, nu e nicio greșeală! Atât de puține sunt ingredientele pentru cea mai cremoasă înghețată de căpșuni și nici pe eticheta celor din magazin nu ar trebui să fie mai multe. Sau mai altfel.

    Dacă ne uităm cu atenție, de fapt sunt 3 ingrediente de bază, restul sunt, să zicem, arome. Așadar să vedem care sunt ingredientele de bază și de ce:

    • firește, ne trebuie căpșuni! De preferat proaspete, cumpărate sau culese atunci când e vremea lor, bine coapte, aromate și parfumate. Înghețata se poate face, însă și cu căpșuni congelate, dacă le lăsați să se dezghețe și le scurgeți foarte bine de tot lichidul pe care îl lasă.
    • lapte condensat îndulcit. Se găsește în magazine, ambalat la cutie metalică de 400 ml, așa cum sunt conservele. Eu îl folosesc pe cel de la Prodlacta, îl vedeți în fotografia de mai sus. Unele magazine ( Lidl, Auchan) au mărci proprii de lapte condensat, deci eticheta va arăta diferit. E foarte important să verificați pe cutie să fie lapte condensat îndulcit. Veți găsi și lapte condensat neîndulcit, care este de fapt lapte evaporat și nu are textura potrivită. Este mai fluid, deci conține mai multă apă, ceea ce va face ca înghețata noastră să nu mai fie la fel de cremoasă.
    • smântână pentru frișcă cu minim 30% grăsime. Folosim frișcă naturală și în niciun caz vegetală, da? Dacă vrem chimicale, mai bine mergem și cumpărăm înghețată de la magazin 😛

    Pe lângă ingredientele de bază mai sunt adaosurile cu care mai putem jongla, deși vă recomand să aveți încredere în mine și cel puțin prima dată când faceți înghețata aceasta să nu omiteți niciunul, pentru că fiecare are rostul lui.

    Dacă nu vă place coaja de lămâie, puteți să nu o puneți, dacă preferați altă aromă decât vanilia, o puteți schimba, dar în niciun caz să nu renunțați la sare pentru că ea echilibrează și potențează toate aromele din înghețata aceasta.

    Alte rețete rapide în care căpșunile sunt vedete

    Dacă sunteți iubitori de deserturi cu căpșuni, vă las mai jos câteva idei simple și extraordinar de gustoase:

    • crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
    • clafoutis cu căpșuni
    • Eton Mess cu bezele
    • tartă rustică cu căpșuni

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    inghetata de capsuni cu lapte condensat

    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat

    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    la rece: 6 hours
    Timp total: 6 hours 10 minutes
    Număr de porții: 6

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    caserola cu capac
    caserolă cu capac
    lingură înghețată
    lingură înghețată
    cupe pt înghețată
    cupe pt înghețată

    Ingrediente
     

    • 350 g căpșuni proaspete
    • 400 ml lapte condensat ((1 conservă))
    • 200 ml smântână pentru frișcă ((min 30% grăsime))
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
    • 1 linguriță extract de vanilie
    • 3 linguri suc de lămâie
    • un praf de sare

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Pasați căpșunile la chopper până obțineți un piure omogen. Dacă doriți, puteți strecura piureul printr-o sită ca să scăpați de sâmburi.
    • Mixați smântâna pentru frișcă până când obțineți o frișcă fermă și aerată.
    • Puneți peste frișca bătută: laptele condensat, piureul de căpșuni, sucul și coaja de lămâie, vanilia și sarea. Mixați din nou să se omogenizeze compoziția.
    • Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 6 ore sau de seara până dimineața.
    • Scoateți caserola din congelator cu 15 minute înainte de servire.
    • Înghețata de casă cu căpșuni și lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
    Valori per porție
    Calorii
    348
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    18
    g
    28
    %
    Colesterol
     
    68
    mg
    23
    %
    Carbohidrați
     
    42
    g
    14
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    39
    g
    43
    %
    Proteine
     
    6
    g
    12
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    inghetata de capsuni cu lapte condensat

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Victoria Sponge Cake cu dulceață de căpșuni
    • Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
    • Prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut
    • Tiramisu cu căpșuni - cea mai bună rețetă

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. gaman

      mai 13, 2021 at 11:05 am

      da

      Răspunde
      • Iuliana

        mai 13, 2021 at 11:25 am

        Sper că e de bine 🙂

        Răspunde
    2. Violeta

      mai 13, 2021 at 4:07 pm

      Buna,mâine o fac.Daca vreau sa o fac cu cacao sau cioco, sau vanilie, cum procedez?? Căpșuni sunt 350 Gr.Ce pun in loc că lichid?? Mulțumesc.

      Răspunde
      • Iuliana

        mai 14, 2021 at 6:47 am

        Bună! Cu ciocolată iese și mai cremoasă decât cu fructe. Poți să pui de exemplu 300 g de Nutella (iese puțin cam dulce după gustul meu, ca să compensez, eu pun mai multă frișcă, 400g) sau să topești 200-300 g de ciocolată, o lași să se răcorească puțin și apoi o adaugi O mai poți face cu sos de caramel sărat - cam 200 de grame (la fel, iese un pic mai dulce). Cu vanilie nu am încercat, dar poți pune 200 ml în plus de frișcă și extract de vanilie sau zahăr Bourbon. Poți face o mulțime de combinații, iar cantitățile nu sunt foarte stricte, poți jongla puțin cu ele. Succes!

        Răspunde
    3. Violeta

      mai 14, 2021 at 5:42 pm

      Buna,acum am facut-o.Fructe am pus zmeura,asta am avut in congelator.Am dat piureul prin sita.Multam pentru reteta.Eu am aparat de inghetata care nu trebuie bagat la congelator.

      Răspunde
      • Iuliana

        mai 14, 2021 at 5:56 pm

        Foarte bună și cu zmeură! 🙂

        Răspunde
    4. Alina

      mai 16, 2021 at 12:01 pm

      Acuma am pus-o la congelator, e delicioasa, am mancat cu lingura inainte s-o pun la inghetat :)) . Putin cam prea dulce pt gustul meu (si am avut doar 300ml lapte condensat), cred ca as putea sa suplimentez data viitoate frisca si fructele.
      Ma mai tenteaza sa o incerc cu zmeura, cu mango, cu visine, amestec de fructe de padure, ciocolata amaruie, caramel sarat, yum-yum.
      Pt cea de caramel ma gandesc sa fierb o cutie de lapte condensat pana se caramelizeaza, apoi sa o amestec cu frisca, vanilie si un pic de sare.

      Răspunde
      • Iuliana

        mai 18, 2021 at 6:49 am

        Așa este, poate fi un pic cam dulce pentru unele gusturi.
        Mie cel mai mult îmi place cea cu ciocolată neagră, mi se pare cea mai cremoasă, iar ciocolata neagră compensează perfect gustul un pic cam prea dulce al laptelui condensat.
        E foarte bună ideea cu înghețata de caramel, așa am făcut și eu anul trecut.

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.