Puneți la fiert aproximativ 1 litru de apă în care ați pus o linguriță de sare. Când apa începe să clocotească, adăugați pastele.
Fierbeți pastele cu 2 minute mai puțin decât timpul indicat pe pachet.
Cât timp fierb pastele, pregătiți sosul. Puneți uleiul de măsline să se încingă într-o tigaie încăpătoare.
Puneți în tigaie usturoiul tocat mărunt, apoi roșiile cherry tăiate în jumătate.
Presărați sare și piper după gust.
Lăsați roșiile să se gătească până când se înmoaie și încep să lase sos. Ar trebui să dureze în jur de 5-7 minute.
Puneți în tigaie tonul scurs bine de lichidul din conservă. Amestecați și lăsați-l să se combine cu sosul lăsat de roșii și să se încălzească puțin.
Presărați o linguriță de oregano uscat și puneți în tigaie un polonic din apa în care fierb pastele.
Între timp pastele au fiert, le scurgeți și le puneți în tigaie.
Lăsați pastele cu ton încă 2 minute la foc mic. Amestecați din când în când.
Dați tigaia deoparte și presărați pătrunjel proaspăt tocat fin.
Serviți pastele imediat, cu parmezan ras.