• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete rapide

    Paste cu ton, roșii cherry și parmezan

    Publicat la 8 iunie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    O rețetă simplă, rapidă și delicioasă de paste cu ton care te va scoate mereu din încurcătură atunci când nu mai știi ce să gătești!

    Ori de câte ori intri în panică că nu ai nimic pregătit pentru prânz sau pentru cină, amintește-ți de punga de paste și de conserva de ton din dulap și ești salvat!

    Mi s-a întâmplat asta de nu știu câte ori și mereu nu doar că am salvat masa familiei, dar toată lumea a fost mulțumită de meniu, iar farfuriile au rămas impecabil de curate 🙂

    Paste cu ton

    Ce fel de paste merg cel mai bine cu sosul de ton și roșii cherry

    Până la urmă, fiind o rețetă simplă, rapidă și de criză, cele mai bune paste sunt cele pe care le aveți pe moment la îndemână.

    Dacă totuși aveți de unde alege, cel mai bine se potrivesc pastele scurte, gen penne sau fusilli care se "îmbracă" frumos cu sosul delicios din tigaie.

    rosii în tigaie

    Ce fel de ton folosim la această rețetă

    Folosim conserve de ton bucăți sau mărunțit. Eu aleg mereu conservele de ton în suc propriu. Asta pentru că cele în ulei nu au întotdeauna un ulei de calitate și prefer să îmi aleg eu calitatea și cantitatea de ulei pe care vreau să o folosesc.

    Nu e musai să faceți și voi ca mine, dar să țineți cont - în cazul în care aveți o conservă de ton în ulei - că puteți folosi uleiul din conservă și să nu mai adăugați ulei suplimentar.

    Alte rețete simple și rapide de paste

    Dacă și voi sunteți iubitori de paste preparate rapid din puține ingrediente, vă las mai jos câteva rețete pe care sigur veți dori să le încercați:

    • tortellini cu sos alb
    • spaghete cu sos de avocado
    • paste cu cârnați și brânză de burduf
    • spaghete cu creveți, sos de roșii și usturoi

    Mod de preparare pentru rețeta de paste cu ton (VIDEO inclus)

    Cu toate că această rețetă de paste cu ton este foarte ușor de făcut, cred că întotdeauna e de folos să poți urmări într-un videoclip cum a fost preparată și sa beneficiezi de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

    paste cu sos in tigaie

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Paste cu ton

    Paste cu ton, roșii cherry și parmezan

    O rețetă simplă, rapidă și delicioasă de paste cu ton care te va scoate mereu din încurcătură atunci când nu mai știi ce să gătești!
    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 15 minutes minutes
    Număr de porții: 1
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 90 g paste la alegere
    • 170 g ton mărunțit ((1 conservă))
    • 3 linguri ulei de măsline
    • 2 căței de usturoi
    • 200 g roșii cherry
    • sare, piper, oregano - după gust
    • 2 linguri parmezan ras

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Puneți la fiert aproximativ 1 litru de apă în care ați pus o linguriță de sare. Când apa începe să clocotească, adăugați pastele.
    • Fierbeți pastele cu 2 minute mai puțin decât timpul indicat pe pachet.
    • Cât timp fierb pastele, pregătiți sosul. Puneți uleiul de măsline să se încingă într-o tigaie încăpătoare.
    • Puneți în tigaie usturoiul tocat mărunt, apoi roșiile cherry tăiate în jumătate.
    • Presărați sare și piper după gust.
    • Lăsați roșiile să se gătească până când se înmoaie și încep să lase sos. Ar trebui să dureze în jur de 5-7 minute.
    • Puneți în tigaie tonul scurs bine de lichidul din conservă. Amestecați și lăsați-l să se combine cu sosul lăsat de roșii și să se încălzească puțin.
    • Presărați o linguriță de oregano uscat și puneți în tigaie un polonic din apa în care fierb pastele.
    • Între timp pastele au fiert, le scurgeți și le puneți în tigaie.
    • Lăsați pastele cu ton încă 2 minute la foc mic. Amestecați din când în când.
    • Dați tigaia deoparte și presărați pătrunjel proaspăt tocat fin.
    • Serviți pastele imediat, cu parmezan ras.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Paste cu ton, roșii cherry și parmezan
    Valori per porție
    Calorii
    566
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    9
    g
    14
    %
    Colesterol
     
    139
    mg
    46
    %
    Carbohidrați
     
    73
    g
    24
    %
    Fibre
     
    4
    g
    17
    %
    Zahăr
     
    7
    g
    8
    %
    Proteine
     
    49
    g
    98
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Paste cu ton

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • supa de dovlecei a la grec
      Supă de dovlecei a la grec - rețeta cu smântână și usturoi
    • pastrav somonat la cuptor cu legume
      Păstrăv somonat cu legume de vară - rețeta de pește întreg la cuptor
    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.