Go Back
+ servings
prajitura cu visine
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 48 votes

Prăjitură pufoasă cu vișine sau cireșe

Oricând ți-e poftă de ceva dulce și bun, încearcă această prăjitură pufoasă cu vișine sau cireșe. Spornică, ieftină și cu ingrediente puține.
Preparare15 minutes
Gătire30 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 359kcal

Ingrediente

  • 200 g vișine sau cireșe, cântărite fără sâmburi
  • 1 lingură făină pentru pudrat vișinele

aluatul - pentru o tavă de aprox. 22x22 cm

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 10 g zahăr Bourbon (sau 1 linguriță extract de vanilie)
  • 120 ml lapte 3,5% grăsime
  • 100 ml ulei
  • 320 g făină
  • 10 g praf de copt

pentru servit

  • opțional - zahăr pudră

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Spălați vișinele, îndepărtați sâmburii și codițele.
  • Presărați vișinele cu o lingură de făină și amestecați, apoi le lăsați deoparte cât timp vă ocupați de aluat.
  • Separați ouăle: albușurile într-un castron mai mic, gălbenușurile într-un castron mai mare.
  • Puneți un praf de sare peste albușuri și le mixați până devin spumă fermă ca la bezea.
  • Separat, mixați gălbenușurile împreună cu zahărul și zahărul Bourbon până când se deschid la culoare și își măresc volumul.
  • Adăugați uleiul, puțin câte puțin, mixând continuu, apoi laptele și coaja rasă de lămâie.
  • Cerneți făina și praful de copt peste spuma de gălbenușuri și o încorporați cu un tel de mână.
  • La final, tot cu un tel de mână, încorporați spuma de albușuri.
  • Turnați aluatul în tavă, peste hârtia de copt, nivelați și deasupra așezați vișinele trecute prin făină.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când prăjitura este ușor rumenită și trece testul cu scobitoarea.
  • Scoateți prăjitura din tavă ajutându-vă de hârtia de copt și lăsați-o să se răcească pe un grătar.
  • Tăiați prăjitura cuburi și opțional, o puteți presăra cu zahăr pudră.
  • Prăjitura se păstrează la temperatura camerei și se menține proaspătă timp de 3-4 zile.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 359kcal | Carbohidrați: 55g | Proteine: 5g | Grăsimi: 13g | Colesterol: 2mg | Fibre: 2g | Zahăr: 24g